Välkommen

Få renare vatten och längre livslängd

Att vattnet i Sverige är ganska hårt och kalkhaltigt är inte direkt någon hemlighet. Därför är det oerhört viktigt att skydda sin espressomaskin mot kalk, och för den sakens skull, även andra köksmaskiner.

Brita vattenfilterkannor

Vattenfilterkanna från Brita

Detta görs självklart bäst genom att köpa t.ex. källvatten utan kalk, men en billigare och enklare lösning är att filtrera vattnet innan du häller det i espressomaskinen. En vattenfilterkanna är ett perfekt och lätt sätt att filtrera vattnet grundligt. På Rigtig Kaffe saluför vi vattenfilterkannor från Brita, som i våra ögon är ett av de absolut bästa produkter på marknaden. 

Brita vattenfilterkannor fungerar genom att man häller vattnet direkt från vattenkranen ner i tratten, där det i botten sitter ett filter, som filtrerar vattnet innan det rinner i själva kannan. Det filtrerade vattnet häller man direkt från kannan över i espressomaskinens vattentank. 

Så enkelt är det att använda kannan

Fjern luftbobler Insæt filteret Fyld med vand Hæld op

 

     

Mer än bara ett skydd

Brita vattenfilterkannor skyddar inte bara mot kalkavlagringar i espressomaskinen, de bidrar även till att ge en bättre smak på inte bara kaffet, utan också te och andra kalla drycker smakar bättre.

Filterpatronen som monteras i vattenfilterkannan skall bytas cirka var 4:e vecka, för att garantera optimal smak och skydd. Men eftersom vattnet kan stå i kylskåpet och användas till alla andra drickändamål, är det en ekonomiskt bra lösning att använda sig av en vattenfilterkanna med filterpatroner. 

Brita Meter funktion

Brita Meter

Britas vattenfilterkannor finns i 2 överordnade utgåvor och i två olika storlekar.

Elemaris kannan är utrustad med Brita meter funktion, som bara skall nollställas när filterpatronen byts ut, och markera den själv när det är dags att byta igen. Elemaris XL har kapacitet på 3,5 liter vatten. 

Brita kalender funktion

Brita kalender

Marella kannor har en kalenderfunktion, var du inställer datum en månad fram varje gång du byter filterpatron, som en påminnelse när det är dags att byta igen.
Brita Marella vattenfilterkannan kan fås i två olika storlekar. Brita Marella Cool rymmer 2,4 liter och XL-versionen rymmer 3,5 liter. Båda kannor kan fås i blå eller vit.

Britas MAXTRA vattenfilterpatroner är framställda för att kunna ta upp till 150 liter vatten på 4 veckor. 

Även om du använder en vattenfilterkanna, bör du fortfarande avkalka din maskin med jämna mellanrum, då det generellt är mycket kalk i svenska vatten. Hur ofta du skall avkalka din espressomaskin beror givetvis på vattnets hårdhet i ditt område, men generellt rekommenderar vi att avkalka maskinen varje eller varannan månad. Kom ihåg att alltid använda ett avkalkningsmedel som är avsett för espressomaskiner.

Kom ihåg att en Brita vattenfilterkanna inte bara är espressomaskinens skydd mot kalkavlagringar. Filterpatronen ser också till att minska mängden av biämnen, t.ex. klorin, samt absorberar eventuella metaller i vattnet. Den bidrar även till att ge ditt vatten bättre smak, exempelvis te, saft eller bara vanligt dricksvatten. 

YouTube Kanal
Kaffeskolan