Information

Nyhetsbrev
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Vad är en espresso egentligen?

EspressoshotOrdet espresso refererar till sättet som drycken tillbereds på. Fint malda kaffebönor placeras i själva brygghuvudet, där de stampas lätt, till en fast massa. Detta gör automatiska och helautomatiska maskiner själva, däremot får du själv stampa om du har en halvautomatisk maskin.

Efter stampningen pressar maskinen en blandning av varmt vatten och ånga igenom den fasta massan. Ett gott råd är att maskinen skall som minimum använda 15 bars tryck. Det gör alla våra maskiner. Härefter rinner den färska espresson ner i koppen, och eftersom den är bryggd under så högt tryck, får den en så kallad crema, ett ljusare ytskikt med tunt skum, och som gör espresson otroligt krämig att dricka. Kvaliteten på crema beror oerhört av vilka kaffebönor man använder sig av. Det finns många bud på hur stor mängd kaffebönor det skall användas för att göra espresso, men mellan 8-10 gram per kopp är vad maskinerna på Rigtig Kaffe använder, allt efter hur stor kopp som skall göras samt hur stark den skall vara.

Vilka bönor skall jag använda?

De två mest kända kaffebönetyper är Robusta och Arabica, där Arabica är klart att föredra.

Vilka drycker kan jag få av espresso och min maskin?

Espresso är grunden för hela vår kaffekultur, och den är grunden för cappuccino, caffe latte o.s.v. En  riktig  espresso  som  vi  känner  igen  från  sydens  värme,  är  en  liten  “shot”  mycket  koncentrerad   espresso, men brygger man mer får man ett fantastiskt kaffe Här nedan kan du läsa om de mest vanligt förekommande espressobaserade drycker. Reglerna för en espresso är som följer, bryggs på min. 7 gram bönor, under 9 bars tryck och genomloppstiden är cirka 20-25 sekunder.
 

Se Rigtig Kaffe Video

Se några olika videos med olika innehåll här under...