Information

Nyhetsbrev
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Så beställer du espresso på caféet

EspressoshotEspresso är grunden för hela vår kaffekultur, och den är likaledes grunden för cappuccino, caffe latte o.s.v.

En riktig espresso som vi känner till den från sydens värme, är en  liten  “shot”,  mycket koncentrerad espresso, men brygger man mer, får man fantastiskt kaffe Här nedan kan du läsa om vanligt förekommande espressobaserade drycker. Regler för en espresso är som följer - bryggs på minst 7 gram bönor, under 9 bars tryck och genomloppstiden är cirka 20- 25 sekunder.r, bryggt på min. 7 gram bönor, mindre än 9 bar tryck och handläggningstid är cirka 20-25 sekunder.

Espresso fås i två varianter, nämligen Ristretto och Lungo.

Ristretto

Ristretto bryggs genom att man stampar bönorna hårdare innan bryggningen, således att det löper mindre vatten igenom. Därmed blir smaken mer koncentrerad.

Lungo

Lungo är det motsatta till Ristretto, här löper det mer vatten genom bönorna, således får man en mildare dryck.

Cappuccino

Cappuccino är en blandning av lika delar Espresso, Varm mjölk och mjölkskum. Cappuccino är känd från många caféer, eftersom den tillsammans med Latte är svenskarnas föredragna espresso/mjölkdryck.

Caffe Latte

Caffe Latte är en blandning av en shot espresso och varmt mjölk, här blandas alltså inget mjölkskum i. Det normala förhållandet är 3 delar mjölk till 1 shot espresso.

Latte Macchiato

En espresso shot med mjölkskum på toppen. På många ställen i Italien är det denna du får och som vi kallar för Caffe Latte här hemma.

Americano

Är det närmaste du kommer till en traditionell “svensk” kopp kaffe. Här blandas en espresso shot med lite hett vatten. Americano kan dock inte jämföras direkt med en kopp vanligt kaffe, eftersom den har en helt annan crema som gör den extra mjuk.