Den stora 5-tums touch-display gör det mycket enklare att överblicka inställningsmöjligheter, rengöringsprogram etc. På Gaggia Accademia hittar du hela 14 kaffe- och mjölkdrycker, såsom ristretto, espresso, espresso lungo, kaffe, americano, cappuccino, café latte, cortado, flat white, latte macchiato, mjölkskum och varmt vatten.
Den integrerade mjölktanken ger dig möjlighet att automatiskt brygga kaffedrycker med mjölk med bara en enkel knapptryckning. Espressomaskinen skummar nämligen mjölken åt dig så att du enkelt och snabbt kan få en läcker kopp cappuccino, caffe latte och cortado. Mjölktanken kan enkelt kopplas av och placeras i kylskåpet.
Gaggia Accademia ger dig möjlighet att kortvarigt rengöra ångarmen genom att skjuta ånga genom den i några sekunder, så den är redo att skumma din mjölk.
Maskinen är utrustad med förbryggning, vilket innebär att den malda kaffet fuktas under lågt tryck innan bryggningen börjar. Det ger ett jämnare tryck under bryggningen så att du får full smak av din kaffe.
Överst på Gaggia Accademia kan du placera dina espressokoppar och cappuccinokoppar så att de är varma när du brygger kaffe. På så sätt håller din nybryggda kaffe sig varm längre än om den bryggs direkt i en kall kopp.
Gaggia Accademia är utrustad med en kraftfull ångare som ger dig möjlighet att skapa rätt mjölkskum till din kaffedryck. Det krävs bara en knapptryckning på skärmen för att aktivera ångfunktionen, och tack vare ångarens form kan du använda olika typer av mjölkkannor och alltid skapa krämigt mjölkskum.
Gaggia Accademia ger dig möjlighet att få varmt vatten till exempelvis te. Detta görs genom att trycka på den relevanta knappen på skärmen, varpå vattnet kommer ut från maskinen. Du kan till exempel ställa in maskinen på 80 grader för grönt te och 90 grader för svart te.
Bryggenheten kan tas ut genom att öppna frontpanelen och sedan öppna servicepanelen på sidan av maskinen. För att få bästa kafferesultat är det viktigt att rengöra bryggenheten minst en gång i veckan under rinnande varmt vatten så att kaffefett, kaffesump och liknande spolas bort.
Kaffeproduktionen i Guatemala började på 1850-talet och idag är kaffe är en viktig del av den Guatemalas ekonomi. Kaffebönor från Guatemala är oftast tvättade och har en medium till fyllig body samt en fyllig smak. Bönorna i denna blandning har toner av nötter och en fin syrlighet.
På den indonesiska ön Sumatra odlas något av de finaste kaffet och kallas Sumatra Mandheling. Denna typ av kaffe är känt för sin mjuka och fylliga body, sin rika, komplexa smak och låga syrlighet. Mandheling kaffe är uppkallat efter Nordsumatras Mandailing-folk.
I den sydöstra delen av Mexico ligger delstaten Chiapas, och här odlas det mexikanska premiumkaffet, som är känt för sin söta, milda och delikata smak med undertoner av choklad.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
Kaffebönor från Chanchamayo anses ge det finaste premium-kaffet från Peru. Kaffet är känt för sin medium body med en mild och mjuk syrlighet. Smaken är delikat med inslag av nötter, choklad och lätta inslag av citrus.
Bönorna i Rigtig Kaffe Chanchamayo odlas vid foten av Andesbergen. Kaffebönor från Chanchamayo-provinsen ger ett mjuk och sött kaffe, som representerar alla de bästa egenskaperna i ett gott Syd- och Centralamerikanskt kaffe. Bland annat den välkända nötsmaken.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
I den sydöstra delen av Mexico ligger delstaten Chiapas, och här odlas det mexikanska premiumkaffet, som är känt för sin söta, milda och delikata smak med undertoner av choklad.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
Kaffe från Papua Nya Guinea har en låg till medelhög syrlighet med en frisk, ren smak. Bönorna i denna kaffeblandning har trä- och tobaksliknande undertoner.
På den indonesiska ön Sumatra odlas några av de finaste kaffesorterna och kallas Sumatra Mandheling. Denna typ av kaffe är känt för sin mjuka och fylliga body, sin rika komplexa smak och låga syrlighet. Mandheling kaffe är uppkallat efter Nordsumatras Mandailing-folk.
Kaffe från den Dominikanska republiken är oftast känt för sin fylliga body, lätta syrlighet och fantastiska arom. Bönorna i Rigtig Kaffe Mount Hagen har en chokladliknande, kryddad och delikat smak.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
I den sydöstra delen av Mexico ligger delstaten Chiapas, som anses vara en av de bästa kafferegioner i Mexico. Här odlas det mexikanska premiumkaffet, som är känt för sin söta, milda och delikata smak med inslag av choklad.
Chiapas-regionen är inte enbart kända för sitt fantastiska kaffe. Regionen är en av de viktigaste mexikanska delstaterna när det gäller produktion av kakao. Dessutom odlar man en massa andra viktiga grödor här, som sockerrör, bananer, sojabönor m.m.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
Gaggia Accademia Espressomaskin är italiensk när det är som bäst: Det här är Gaggias absoluta toppmodell som ger dig en autentisk baristaupplevelse hemma. Accademia är skräddarsydd för den genuina baristan som älskar att experimentera med kaffebryggning.
Gaggia Accademia är den perfekta espressomaskinen för dig som gillar att skumma din egen mjölk till cappuccino, men samtidigt njuter av att kaffebryggning ibland får gå snabbt. I denna espressomaskin har Gaggia kombinerat en espressomaskin med ångarm med en helautomatisk espressomaskin, där du kan koppla mjölktanken till maskinen och brygga en läcker cappuccino, cortado eller caffe latte med en enkel knapptryckning.
Du kan välja bland hela 14 olika kaffe- och mjölkdrycker - autentisk italiensk kaffeupplevelse när den är som bäst! Accademia kan dessutom brygga en cappuccino XL, melange och varmt vatten för grönt te (80o) och svart te (90o).
Maskinen är otroligt lätt att använda tack vare den nya intuitiva och användarvänliga 5-tums pekskärmen som guidar dig genom varje process - oavsett om du ska brygga kaffe- och mjölkdrycker eller rengöra och underhålla maskinen. Bredvid skärmen hittar du en vridknapp som du också kan styra valet av kaffedryck med.
Du har möjlighet att skapa upp till 4 profiler så att du kan ställa in dryckerna som du föredrar. Du kan till och med döpa om dem som du vill. Espressomaskinen möjliggör förbryggning i 3 nivåer, där kaffet blötläggs kort innan bryggning för att säkerställa att vattnet tränger jämnt in i de malda kaffebönorna för ännu bättre smak.
Gaggia Accademia är utrustad med en kraftfull ångare som ger dig möjlighet att skapa rätt mjölkskum till din kaffedryck. Du aktiverar ångfunktionen genom att trycka på pekskärmen, och tack vare ångarens form kan du använda olika typer av mjölkkannor och alltid skapa krämigt mjölkskum.
Genom att trycka på knappen bredvid en kaffe- eller mjölkdryck öppnar du möjligheten att ställa in kaffestyrkan i 5 olika steg, temperatur i 3 steg, mjölkvolym, kaffemängd samt om du vill brygga en eller två koppar. På så sätt kan du snabbt och enkelt anpassa drycken så att du får precis den kopp du gillar bäst.
Gaggia Accademia är tillverkad med en keramisk kvarn som säkerställer den renaste aromen från kaffebönorna och förhindrar överhettning och bränning. Den keramiska kvarnen säkerställer lång livslängd och bästa resultat varje gång. Du kan dessutom justera aromen på 5 nivåer, och maskinen ger möjlighet till dubbel shot med Coffee Boost för en ännu mer intensiv kopp kaffe.
Maskinen är utrustad med one-touch-mjölksystem för att säkerställa att dina mjölkdrycker blir perfekta varje gång. Den integrerade mjölktanken skummar mjölken och tar bort alla bubblor för att få det perfekta skummet, alltid vid rätt temperatur, med en enda knapptryckning. Dessutom gör den automatiska rengöringscykeln och möjligheten att förvara mjölktanken i kylskåpet espressomaskinen hygienisk och effektiv.
Rigtigkaffe.dk är enda officiella återförsäljaren av Gaggia i Danmark och har egen import av maskinerna direkt från Milano och eget serviceverkstad i Tilst.
Den stora 5-tums touch-display gör det mycket enklare att överblicka inställningsmöjligheter, rengöringsprogram etc. På Gaggia Accademia hittar du hela 14 kaffe- och mjölkdrycker, såsom ristretto, espresso, espresso lungo, kaffe, americano, cappuccino, café latte, cortado, flat white, latte macchiato, mjölkskum och varmt vatten.
Integrerad mjölktank
Den integrerade mjölktanken ger dig möjlighet att automatiskt brygga kaffedrycker med mjölk med bara en enkel knapptryckning. Espressomaskinen skummar nämligen mjölken åt dig så att du enkelt och snabbt kan få en läcker kopp cappuccino, caffe latte och cortado. Mjölktanken kan enkelt kopplas av och placeras i kylskåpet.
Ångrengöring
Gaggia Accademia ger dig möjlighet att kortvarigt rengöra ångarmen genom att skjuta ånga genom den i några sekunder, så den är redo att skumma din mjölk.
Justera kaffestyrkan
Med hjälp av vridknappen på framsidan av espressomaskinen kan du enkelt justera kaffestyrkan i 3 nivåer.
Pre-brewing
Maskinen är utrustad med förbryggning, vilket innebär att den malda kaffet fuktas under lågt tryck innan bryggningen börjar. Det ger ett jämnare tryck under bryggningen så att du får full smak av din kaffe.
Aktiv koppvärmare
Överst på Gaggia Accademia kan du placera dina espressokoppar och cappuccinokoppar så att de är varma när du brygger kaffe. På så sätt håller din nybryggda kaffe sig varm längre än om den bryggs direkt i en kall kopp.
Kraftfull ångare
Gaggia Accademia är utrustad med en kraftfull ångare som ger dig möjlighet att skapa rätt mjölkskum till din kaffedryck. Det krävs bara en knapptryckning på skärmen för att aktivera ångfunktionen, och tack vare ångarens form kan du använda olika typer av mjölkkannor och alltid skapa krämigt mjölkskum.
Justerbart kaffeutlopp
Kaffeutloppet kan justeras upp och ner för att passa exakt den kopp du vill brygga din kaffe i.
Varmvattenfunktion
Gaggia Accademia ger dig möjlighet att få varmt vatten till exempelvis te. Detta görs genom att trycka på den relevanta knappen på skärmen, varpå vattnet kommer ut från maskinen. Du kan till exempel ställa in maskinen på 80 grader för grönt te och 90 grader för svart te.
Justerbart mjölkskum
Du har möjlighet att justera mjölkskummet till din kaffedryck. På så sätt kan du skapa exakt den kopp kaffe med mjölkskum som du gillar bäst.
Avtagbar bryggenhet
Bryggenheten kan tas ut genom att öppna frontpanelen och sedan öppna servicepanelen på sidan av maskinen. För att få bästa kafferesultat är det viktigt att rengöra bryggenheten minst en gång i veckan under rinnande varmt vatten så att kaffefett, kaffesump och liknande spolas bort.
Maskinkategori
Helautomatisk
Maskinkategori
Automatisk
Serie
Gaggia Accademia
Vattentank
1,6 l
Bönbehållare
350 g
Kaffedrycker
Espresso
Kaffedrycker
Cafe Creme / svart kaffe
Kaffedrycker
Lungo
Kaffedrycker
Doppio
Kaffedrycker
Americano
Kaffedrycker
Ristretto
Mjölkdrycker
Flat White
Mjölkdrycker
Cortado
Mjölkdrycker
Cafe au lait / Cafe Latte
Mjölkdrycker
Varm mjölk
Mjölkdrycker
Latte Macchiato
Mjölkdrycker
Espresso Macchiato
Mjölkdrycker
Cappuccino
Mjölkdrycker
Mjölkskum
Mjölksystem
Ja - helautomatiska
Mjölkbehållare
Ja
Justerbar mjölk/mjölkskum
Ja
Varmvatten funktion
Ja
Antal koppar per bryggning (Kaffe)
1 - 2
Antal koppar per bryggning (Mjölk & Kaffe)
1
Programmerbar kaffestyrka
5
Programmerbar kaffemängd
Ja
Max. Glas- & Kopphöjd
12 cm
Display typ
Touchskærm
Display
Ja m. knapper
Display
Touchskærm
Kvarn/ inställningar
Keramisk / 3
Bönbehållare / sensor (tom bönbehållare)
350g / Ja
Hela bönor / Förmalda bönor
Ja / Ja
Vattentank / sensor (tom vattentank)
1,6L / Ja
Möjlighet för kalkfilter
Ja - Købes som tilbehør
Sumplåda kapacitet
ca. 14 kopper
Pumptryck
15
App-funktion
Nej
Automatiskt rengöringsprogram
Ja
Automatiskt avkalkningsprogram
Ja
Färg front/ kabinett
Svart / Svart
Effekt
1900 W
Bredde
28,2 cm
Höjd
38,5 cm
Dybde
42,8 cm
Vikt
13,8 kg
Gaggia
Gaggia uppfann tekniken bakom espressomaskinen, år 1938 och sedan dess har de varit stora inom espressovärlden. Om du drömmer om en autentisk italiensk espresso, så är Gaggia helt klart värt att se närmare på.
Gaggia uppfann tekniken bakom espressomaskinen, år 1938 och sedan dess har de varit stora inom espressovärlden. Om du drömmer om en autentisk italiensk espresso, så är Gaggia helt klart värt att se närmare på.