Spar 32%
  • Rigtig Kaffe
Le Piantagioni Iridamo 3kg

Fra

Le Piantagioni Iridamo 3kg

Leverans: 1-3 vardagar

979,95 SEK

1 439,70 SEK

Spar 459,75 SEK

Finansiering over 12-60 måneder (udvid tekst)

Exempel

Sparxpres

Iridamo är en blandning av single estate kaffe med en mycket komplex arom av 100% arabicabönor.

Förpackningens innehåll

  • Se produkt Artikelinfo
    [vc_row][vc_column width="2/3"][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/3"][vc_column_text]

    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_separator color="grey"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

    Finca El Hato Blue

    På vägen mellan Guatemala City och Salvador kan man beundra vulkaner, som ligger i de centrala Cordillera bergen. Här ligger vulkanen Pacaya, som skiljer sig från de andra på grund av sin storlek och den ihållande röken som stiger upp från vulkanen.
    Omedelbart efter detta område ligger den harmoniska Santa Rosa-regionen med vackra och skogstäckta backar.
     
    El Hato-bönan som produceras i detta område på El Hato Blue farmen, ligger mitt i ett stort Orchidé-plantage. Produktionen sker på ca. 1.200 till 1.450 meters höjd.
     
    Efter skörden tvättas kaffet. Detta är en process som man med med hjälp av friktion, vatten o.s.v. avlägsnar kaffefrukten, så det endast är kaffebönan som är kvar efter processen. Efter tvättprocessen ska bönorna soltorkas.

    [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

    Finca San Luis

    I orten La Libertad ligger de vulkaniska bergen, som heter Balsam Cordillera. Deras namn kommer från de många, tills för några år sedan, dyrbara balsamträden som idag nästan förlorat sitt kommersiella värde. Idag används dessa branta och lutande bergen främst av kaffeodlare vars kaffekvalitet är mycket bra.

    I Finca San Luis produceras något av det bästa Salvadoranska kaffet som finns, som en följd av de nuvarande ägarnas (Angelucci-familjen) passion för kaffeodling. Familjen har de senaste 10 åren förbättrat sin höga kvalitet kontinuerligt, enligt de förslag / experiment som CSC har gjort. Ägaren, Pino Angelucci besöker regelbundet trädgården, där mer än 75% av kaffeträden hör till den gamla, men mycket känsliga Bourbo-sorten. Den lokala Paca-sorten odlas bara i de områden som träffas av den kalla "Pacific Wind".

    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]
    Böna
    El Hato
    Producent
    Empresa Agricola El Hato SA
    Land
    Guatemala
    Område
    Santa Rosa region
    Art
    Arabica
    Variation
    Caturra (60%), Bourbon (30%), Red Catuaì (10%)
    Höjd
    1.200 - 1.450 m.
    Behandling
    Vasket
    Torkning
    Soltorkas
    Skördas
    December - februari
    [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]
    Böna
    San Luis
    Producent
    Quorum S. A. de C. V.
    Land
    El Salvador
    Område
    Cordillera del Balsamo, La Libertad
    Art
    Arabica
    Variation
    Bourbon (75%), Paca (20%), Typica (5%)
    Höjd
    1.250 - 1.450 m.
    Behandling
    Vasket
    Torkning
    I ugn, och därefter soltorkning
    Skördas
    December - februari
    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/1"][vc_separator color="grey"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

    Fazenda Samambai

    I området Campos dos Vertentes, Brasilien ligger Samambai-plantagen som ägs av Henrique Cambraia. Här odlas en av de bästa traditionella otvättade brasilianska kaffesorterna, som kontrolleras av BSCA (Brazilian Specialty Coffees Association).

    [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

    Yrgalem

    Yrgalem-kaffebönan kommer från Etiopien, och kallas ett "trädgårsdskaffe" eftersom alla producenter är små samt att deras produktioner är begränsade till vad man kan odla i en vanlig trädgård.Producenterna produktion levereras till så kallade "tvättstationer" där kaffet bearbetas och säljs till olika exportörer. Le Piantagionis-kaffet bearbetas på en "tvättstation" som ägs av Abdullah Bagersh, som är känd för att vara en skicklig kaffe-testare samt är den tredje generationen i familjen, som alla har varit en del av kaffebranchen.

    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]
    Böna
    Samambai
    Producent
    Fazenda Samambaia
    Land
    Brasilien
    Område
    "Campos dos Vertentes”, Minas Gerais state, Sul de Minas regionen
    Art
    Arabica
    Variation
    Mundo Novo, Acaià, Catucaì, Bourbon
    Höjd
    1.000 - 1.100 m.
    Behandling
    Otvättad
    Torkning
    Soltorkad
    Skördas
    Maj till juli
    [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]
    Böna
    San Luis
    Producent
    Quorum S. A. de C. V.
    Land
    El Salvador
    Område
    Cordillera del Balsamo, La Libertad
    Art
    Arabica
    Variation
    Bourbon (75%), Paca (20%), Typica (5%)
    Höjd
    1.250 - 1.450 m.
    Behandling
    Vasket
    Torkning
    I ugn, och därefter soltorkning
    Skördas
    December - februari
    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

    6 x

    Ref: 25C-AB12

    Iridamo är en blandning av single estate kaffe med en mycket komplex arom av 100% arabicabönor.

    Kaffestyrka Mellan
    Udvid tekst

Produktbeskrivning

Iridamo är en blandning av single estate kaffe med en mycket komplex arom av 100% arabicabönor.

Den kombinerar blommande parfym och en intensiv citrussmak med en söt, lätt smak och en delikat kropp. Det är ett ovanligt och gott kaffe att avnjutas till frukost, mellan måltiderna eller till och med på kvällen!

Kaffebönorna till detta oemotståndliga kaffe kommer från Etiopien, Guatemala, El Salvador och Brasilien.

Finca El Hato Blue

På vägen mellan Guatemala City och Salvador kan man beundra vulkaner, som ligger i de centrala Cordillera bergen. Här ligger vulkanen Pacaya, som skiljer sig från de andra på grund av sin storlek och den ihållande röken som stiger upp från vulkanen.
Omedelbart efter detta område ligger den harmoniska Santa Rosa-regionen med vackra och skogstäckta backar.
 
El Hato-bönan som produceras i detta område på El Hato Blue farmen, ligger mitt i ett stort Orchidé-plantage. Produktionen sker på ca. 1.200 till 1.450 meters höjd.
 
Efter skörden tvättas kaffet. Detta är en process som man med med hjälp av friktion, vatten o.s.v. avlägsnar kaffefrukten, så det endast är kaffebönan som är kvar efter processen. Efter tvättprocessen ska bönorna soltorkas.

Finca San Luis

I orten La Libertad ligger de vulkaniska bergen, som heter Balsam Cordillera. Deras namn kommer från de många, tills för några år sedan, dyrbara balsamträden som idag nästan förlorat sitt kommersiella värde. Idag används dessa branta och lutande bergen främst av kaffeodlare vars kaffekvalitet är mycket bra.

I Finca San Luis produceras något av det bästa Salvadoranska kaffet som finns, som en följd av de nuvarande ägarnas (Angelucci-familjen) passion för kaffeodling. Familjen har de senaste 10 åren förbättrat sin höga kvalitet kontinuerligt, enligt de förslag / experiment som CSC har gjort. Ägaren, Pino Angelucci besöker regelbundet trädgården, där mer än 75% av kaffeträden hör till den gamla, men mycket känsliga Bourbo-sorten. Den lokala Paca-sorten odlas bara i de områden som träffas av den kalla "Pacific Wind".

Böna
El Hato
Producent
Empresa Agricola El Hato SA
Land
Guatemala
Område
Santa Rosa region
Art
Arabica
Variation
Caturra (60%), Bourbon (30%), Red Catuaì (10%)
Höjd
1.200 - 1.450 m.
Behandling
Vasket
Torkning
Soltorkas
Skördas
December - februari
Böna
San Luis
Producent
Quorum S. A. de C. V.
Land
El Salvador
Område
Cordillera del Balsamo, La Libertad
Art
Arabica
Variation
Bourbon (75%), Paca (20%), Typica (5%)
Höjd
1.250 - 1.450 m.
Behandling
Vasket
Torkning
I ugn, och därefter soltorkning
Skördas
December - februari

Fazenda Samambai

I området Campos dos Vertentes, Brasilien ligger Samambai-plantagen som ägs av Henrique Cambraia. Här odlas en av de bästa traditionella otvättade brasilianska kaffesorterna, som kontrolleras av BSCA (Brazilian Specialty Coffees Association).

Yrgalem

Yrgalem-kaffebönan kommer från Etiopien, och kallas ett "trädgårsdskaffe" eftersom alla producenter är små samt att deras produktioner är begränsade till vad man kan odla i en vanlig trädgård.Producenterna produktion levereras till så kallade "tvättstationer" där kaffet bearbetas och säljs till olika exportörer. Le Piantagionis-kaffet bearbetas på en "tvättstation" som ägs av Abdullah Bagersh, som är känd för att vara en skicklig kaffe-testare samt är den tredje generationen i familjen, som alla har varit en del av kaffebranchen.

Böna
Samambai
Producent
Fazenda Samambaia
Land
Brasilien
Område
"Campos dos Vertentes”, Minas Gerais state, Sul de Minas regionen
Art
Arabica
Variation
Mundo Novo, Acaià, Catucaì, Bourbon
Höjd
1.000 - 1.100 m.
Behandling
Otvättad
Torkning
Soltorkad
Skördas
Maj till juli
Böna
San Luis
Producent
Quorum S. A. de C. V.
Land
El Salvador
Område
Cordillera del Balsamo, La Libertad
Art
Arabica
Variation
Bourbon (75%), Paca (20%), Typica (5%)
Höjd
1.250 - 1.450 m.
Behandling
Vasket
Torkning
I ugn, och därefter soltorkning
Skördas
December - februari
Kaffestyrka Mellan
Arabica 100%
Robusta 0%
CSC märke Ja
Kaffetyp Hela kaffebönor
Noter Citrus
Ursprung Etiopien
Ursprung Brasilien
Ursprung Guatemala
Ursprung El Salvador
Vikt 3 kg
Le Piantagioni Del Caffè

0 anmeldelser af Le Piantagioni Iridamo 3kg

(0 Recensioner)

Välj en rad nedan för att filtrera recensioner.

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Skriva en recension