Le Piantagioni Iridamo 3kg
Iridamo är en blandning av single estate kaffe med en mycket komplex arom av 100% arabicabönor.
Totalt antal produkter:
Totalt frakt: Bliver udregnet i checkout
Din vagn totalt:
Availability date:
Ref: A1435
- EAN: 8024657881883
Iridamo är en blandning av single estate kaffe med en mycket komplex arom av 100% arabicabönor.
På vägen mellan Guatemala City och Salvador kan man beundra vulkaner, som ligger i de centrala Cordillera bergen. Här ligger vulkanen Pacaya, som skiljer sig från de andra på grund av sin storlek och den ihållande röken som stiger upp från vulkanen.
Omedelbart efter detta område ligger den harmoniska Santa Rosa-regionen med vackra och skogstäckta backar.
El Hato-bönan som produceras i detta område på El Hato Blue farmen, ligger mitt i ett stort Orchidé-plantage. Produktionen sker på ca. 1.200 till 1.450 meters höjd.
Efter skörden tvättas kaffet. Detta är en process som man med med hjälp av friktion, vatten o.s.v. avlägsnar kaffefrukten, så det endast är kaffebönan som är kvar efter processen. Efter tvättprocessen ska bönorna soltorkas.
I orten La Libertad ligger de vulkaniska bergen, som heter Balsam Cordillera. Deras namn kommer från de många, tills för några år sedan, dyrbara balsamträden som idag nästan förlorat sitt kommersiella värde. Idag används dessa branta och lutande bergen främst av kaffeodlare vars kaffekvalitet är mycket bra.
I Finca San Luis produceras något av det bästa Salvadoranska kaffet som finns, som en följd av de nuvarande ägarnas (Angelucci-familjen) passion för kaffeodling. Familjen har de senaste 10 åren förbättrat sin höga kvalitet kontinuerligt, enligt de förslag / experiment som CSC har gjort. Ägaren, Pino Angelucci besöker regelbundet trädgården, där mer än 75% av kaffeträden hör till den gamla, men mycket känsliga Bourbo-sorten. Den lokala Paca-sorten odlas bara i de områden som träffas av den kalla "Pacific Wind".
Böna
|
El Hato |
---|---|
Producent
|
Empresa Agricola El Hato SA |
Land
|
Guatemala |
Område
|
Santa Rosa region |
Art
|
Arabica |
Variation
|
Caturra (60%), Bourbon (30%), Red Catuaì (10%) |
Höjd
|
1.200 - 1.450 m. |
Behandling
|
Vasket
|
Torkning
|
Soltorkas |
Skördas
|
December - februari |
Böna
|
San Luis |
---|---|
Producent
|
Quorum S. A. de C. V. |
Land
|
El Salvador |
Område
|
Cordillera del Balsamo, La Libertad |
Art
|
Arabica |
Variation
|
Bourbon (75%), Paca (20%), Typica (5%) |
Höjd
|
1.250 - 1.450 m. |
Behandling
|
Vasket
|
Torkning
|
I ugn, och därefter soltorkning |
Skördas
|
December - februari |
I området Campos dos Vertentes, Brasilien ligger Samambai-plantagen som ägs av Henrique Cambraia. Här odlas en av de bästa traditionella otvättade brasilianska kaffesorterna, som kontrolleras av BSCA (Brazilian Specialty Coffees Association).
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]Yrgalem-kaffebönan kommer från Etiopien, och kallas ett "trädgårsdskaffe" eftersom alla producenter är små samt att deras produktioner är begränsade till vad man kan odla i en vanlig trädgård.Producenterna produktion levereras till så kallade "tvättstationer" där kaffet bearbetas och säljs till olika exportörer. Le Piantagionis-kaffet bearbetas på en "tvättstation" som ägs av Abdullah Bagersh, som är känd för att vara en skicklig kaffe-testare samt är den tredje generationen i familjen, som alla har varit en del av kaffebranchen.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]
Böna
|
Samambai |
---|---|
Producent
|
Fazenda Samambaia |
Land
|
Brasilien |
Område
|
"Campos dos Vertentes”, Minas Gerais state, Sul de Minas regionen |
Art
|
Arabica |
Variation
|
Mundo Novo, Acaià, Catucaì, Bourbon |
Höjd
|
1.000 - 1.100 m. |
Behandling
|
Otvättad
|
Torkning
|
Soltorkad |
Skördas
|
Maj till juli |
Böna
|
San Luis |
---|---|
Producent
|
Quorum S. A. de C. V. |
Land
|
El Salvador |
Område
|
Cordillera del Balsamo, La Libertad |
Art
|
Arabica |
Variation
|
Bourbon (75%), Paca (20%), Typica (5%) |
Höjd
|
1.250 - 1.450 m. |
Behandling
|
Vasket
|
Torkning
|
I ugn, och därefter soltorkning |
Skördas
|
December - februari |
Ref: 25C-AB12
Iridamo är en blandning av single estate kaffe med en mycket komplex arom av 100% arabicabönor.
Produktbeskrivning
Iridamo är en blandning av single estate kaffe med en mycket komplex arom av 100% arabicabönor.
Den kombinerar blommande parfym och en intensiv citrussmak med en söt, lätt smak och en delikat kropp. Det är ett ovanligt och gott kaffe att avnjutas till frukost, mellan måltiderna eller till och med på kvällen!
Kaffebönorna till detta oemotståndliga kaffe kommer från Etiopien, Guatemala, El Salvador och Brasilien.
På vägen mellan Guatemala City och Salvador kan man beundra vulkaner, som ligger i de centrala Cordillera bergen. Här ligger vulkanen Pacaya, som skiljer sig från de andra på grund av sin storlek och den ihållande röken som stiger upp från vulkanen.
Omedelbart efter detta område ligger den harmoniska Santa Rosa-regionen med vackra och skogstäckta backar.
El Hato-bönan som produceras i detta område på El Hato Blue farmen, ligger mitt i ett stort Orchidé-plantage. Produktionen sker på ca. 1.200 till 1.450 meters höjd.
Efter skörden tvättas kaffet. Detta är en process som man med med hjälp av friktion, vatten o.s.v. avlägsnar kaffefrukten, så det endast är kaffebönan som är kvar efter processen. Efter tvättprocessen ska bönorna soltorkas.
I orten La Libertad ligger de vulkaniska bergen, som heter Balsam Cordillera. Deras namn kommer från de många, tills för några år sedan, dyrbara balsamträden som idag nästan förlorat sitt kommersiella värde. Idag används dessa branta och lutande bergen främst av kaffeodlare vars kaffekvalitet är mycket bra.
I Finca San Luis produceras något av det bästa Salvadoranska kaffet som finns, som en följd av de nuvarande ägarnas (Angelucci-familjen) passion för kaffeodling. Familjen har de senaste 10 åren förbättrat sin höga kvalitet kontinuerligt, enligt de förslag / experiment som CSC har gjort. Ägaren, Pino Angelucci besöker regelbundet trädgården, där mer än 75% av kaffeträden hör till den gamla, men mycket känsliga Bourbo-sorten. Den lokala Paca-sorten odlas bara i de områden som träffas av den kalla "Pacific Wind".
Böna
|
El Hato |
---|---|
Producent
|
Empresa Agricola El Hato SA |
Land
|
Guatemala |
Område
|
Santa Rosa region |
Art
|
Arabica |
Variation
|
Caturra (60%), Bourbon (30%), Red Catuaì (10%) |
Höjd
|
1.200 - 1.450 m. |
Behandling
|
Vasket
|
Torkning
|
Soltorkas |
Skördas
|
December - februari |
Böna
|
San Luis |
---|---|
Producent
|
Quorum S. A. de C. V. |
Land
|
El Salvador |
Område
|
Cordillera del Balsamo, La Libertad |
Art
|
Arabica |
Variation
|
Bourbon (75%), Paca (20%), Typica (5%) |
Höjd
|
1.250 - 1.450 m. |
Behandling
|
Vasket
|
Torkning
|
I ugn, och därefter soltorkning |
Skördas
|
December - februari |
I området Campos dos Vertentes, Brasilien ligger Samambai-plantagen som ägs av Henrique Cambraia. Här odlas en av de bästa traditionella otvättade brasilianska kaffesorterna, som kontrolleras av BSCA (Brazilian Specialty Coffees Association).
Yrgalem-kaffebönan kommer från Etiopien, och kallas ett "trädgårsdskaffe" eftersom alla producenter är små samt att deras produktioner är begränsade till vad man kan odla i en vanlig trädgård.Producenterna produktion levereras till så kallade "tvättstationer" där kaffet bearbetas och säljs till olika exportörer. Le Piantagionis-kaffet bearbetas på en "tvättstation" som ägs av Abdullah Bagersh, som är känd för att vara en skicklig kaffe-testare samt är den tredje generationen i familjen, som alla har varit en del av kaffebranchen.
Böna
|
Samambai |
---|---|
Producent
|
Fazenda Samambaia |
Land
|
Brasilien |
Område
|
"Campos dos Vertentes”, Minas Gerais state, Sul de Minas regionen |
Art
|
Arabica |
Variation
|
Mundo Novo, Acaià, Catucaì, Bourbon |
Höjd
|
1.000 - 1.100 m. |
Behandling
|
Otvättad
|
Torkning
|
Soltorkad |
Skördas
|
Maj till juli |
Böna
|
San Luis |
---|---|
Producent
|
Quorum S. A. de C. V. |
Land
|
El Salvador |
Område
|
Cordillera del Balsamo, La Libertad |
Art
|
Arabica |
Variation
|
Bourbon (75%), Paca (20%), Typica (5%) |
Höjd
|
1.250 - 1.450 m. |
Behandling
|
Vasket
|
Torkning
|
I ugn, och därefter soltorkning |
Skördas
|
December - februari |
Kaffestyrka | Mellan |
Arabica | 100% |
Robusta | 0% |
CSC märke | Ja |
Kaffetyp | Hela kaffebönor |
Noter | Citrus |
Ursprung | Etiopien |
Ursprung | Brasilien |
Ursprung | Guatemala |
Ursprung | El Salvador |
Vikt | 3 kg |
(0 Recensioner)
Välj en rad nedan för att filtrera recensioner.
Le Piantagioni Iridamo 3kg
* Obligatoriska fält
eller Avbryt