Clean Skötselpaket

Erbjud Clean Skötselpaket Visa större
Leverans: 1-3 vardagar

499,95 SEK

-149,90 SEK 649,85 SEK


Skötselpaket till alla halvautomatiska espressomaskiner med 3-vägsventiler (backventiler). Skötselpaketet består av 3 olika Clean produkter. En produkt för att backspola och få bort kaffeoljor, en produkt att lägga ångarmen i blöt och en flaska avkalkningsvätska med vilken du kan hålla din espressomaskin fri från kalk.

 

Passar bland annat till:

Rancilio Silvia

Ascaso espressomaskinerna

Nuova Simonelli espressomaskinerna

Så används skötselprodukterna

När du har en halvautomatisk maskin, finns det 3 processer som du skall igenom för att sköta den optimalt. 

 

Backflush

Espressomaskiner med 3-vägsventiler kan backflushas och vi rekommenderar att du backflushar espressomaskinen cirka var 14-e dag. När du backflushar din espressomaskin, rengörs brugghuvudet och 3-vägsventilen från kaffeoljor. 

För att backflusha espressomaskinen skall du använda ett blindfilter, vari du lägger backflushpulvret. Montera bajonetten och aktivera bryggningen i cirka 3-5 sekunder, varefter du stänger av och rengöringspulvret och vattnet rinner retur i systemet och rengör. Upprepa 2-3 gånger och håll ett uppehåll i 15-20 minuter mellan varje gång.

 

Cappuccinorengöring

För att få det optimala resultatet med ångarmen till skumning av mjölken, rekommenderar vi att du rengör den cirka var 14-e dag. Själva rengöringen sker genom att ångarmen ligger i blöt i 8 minutter i en lösning av cappuccinorengöring och vatten.

 

Avkalkning

Kalk är det största hotet mot espressomaskinerna och därför är det viktigt att avkalka din espressomaskin löpande. Använder du vatten direkt från vattenkranen skall espressomaskinen avkalkas var 4-e vecka.

Själva avkalkningen sker genom att blanda avkalkningsvätskan med vatten enligt anvisningen och så kör blandningen igenom espressomaskinen i intervaller om cirka 30 sekunder, med 15-20 minuters mellanrum. Kom ihåg att köra massor av rent vatten igenom maskinen efter avslutat avkalkning.

  • 1 x Urnex Cafiza Backflush pulver 566g

    Cafiza Espresso Machine Cleaner Powder är en integrerad del av den dagliga skötseln av espressomaskiner. Koncentrerad formel som rengör och avfettar espressomaskinen, brygghuvuden och ventiler. Kan även användas vid rengöring av kaffekannor och termoskannor.

  • 1 x Clean Avkalkningsvätska 500ml

    Kom ihåg att skydda din espressomaskin genom att avkalka den med jämna mellanrum. På Rigtig Kaffe rekommenderar vi att du avkalkar din espressomaskin var 4-e till var 6-e vecka.

  • 1 x Clean Cappuccinorengöring 500ml

    För att skydda mjölkskummaren på din espressomaskine. Oavsett om du har en halvautomatisk, automatisk eller helautomatisk espressomaskin kan du använda Clean cappuccinorengöring.

Funktion Rengöringspaket

Om Clean

Clean
Visa alla produkter från Clean

0 anmeldelser af Clean Skötselpaket

Samlet bedømmelse: 0,0 ud af 5 stjener baseret på 0 anmeldelser
Skriv din recension

3 andra produkter i samma kategori:

Relaterade blogginlägg