Speciality Coffee

Produkter
Det finns 20 produkter.

Totalt 20 produkter

Speciality Coffee

Speciality Coffee är en italiensk standard, som är din garanti för att kaffet du dricker är av högsta kvalitet. CSC är skapat utifrån erfarenhet och passion hos en rad rosterier, som alla brinner för samma sak: att främja kvalitetskaffe-kulturen!

Arabica kaffe

Arabica kaffe härstammar från Etiopien och betraktas som kaffe av högsta kvalitet. Kaffesorten är mycket sårbar för sjukdomar, samtidigt som utbytet från plantan är relativt lågt. Om man ska sätta tal på världens kaffeproduktion, så utgör Arabica-kaffe ca 75% av den samlade produktionen.

Smaken på Arabica-bönorna är oftast mild och söt, med noter av frukt, socker och bär. Arabica-bönor är inte bittra och har en hög samt fantastisk syrlighet, som gör kaffet speciellt eftertraktat.

Robusta kaffe

Robusta härstammar från Central- och Västafrika och används ofta till instant kaffe och espresso. De finare Robusta-sorterna används ofta i kaffeblandningar, kombinerat med Arabica. Här bidrar Robustan till att ge en djupare smak och en god creme. Orsaken till att Robustan ger mer creme till ditt kaffe är att den innehåller mer fett än Arabica.

Smaken på Robusta är starkare och mer markant, med noter av gran och jordnötsliknande eftersmak. Bönorna innehåller dubbelt så mycket koffein som Arabica och har ett lågt syrainnehåll. Detta gör att Robusta generellt anses ha sämre kvalitet än Arabica.