Filtrering
Brands
Vis mere... Vis mindre
Pris
99 SEK 2919 SEK
Kaffestyrka
Vis mere... Vis mindre
Kaffetyp
Vis mere... Vis mindre
Arabica
50 % 100 %
Noter
Vis mere... Vis mindre
Ursprung
Vis mere... Vis mindre
Weight
0 kg 12 kg
EU Ekologi märke
Vis mere... Vis mindre
Nyhetsbrev
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Speciality Coffee

Det finns 46 produkter.
per sida
per sida

Speciality Coffee

Speciality Coffee är en italiensk grundad standard, vilket i sin tur är din garanti för att kaffet du dricker är av absolut högsta kvalitet. CSC sammanslutningen föddes på grund av erfarenheten och passionen hos en grupp rosterier som alla brinner för samma ändamål, att främja kulturen för kvalitetskaffe.

Arabica kaffe

Arabica kaffe kommer från Etiopien och anses för att vara det kaffe som smakar bäst. Kaffesorten är mycket sårbara överför sjukdomar, samtidigt med att avkastningen från kaffeplantan är relativt låg. Om man skulle sätta ett tal på världens samlade kaffeproduktion utgör Arabica kaffe omkring 75% av den totala produktionen. Smaken är mjuk och rund.

Smaken av Arabicabönor är typisk mild och söt med undertoner av frukt, socker och bär. Arabicabönor är inte bittra men har en hög och fantastisk syrlighet som gör kaffet speciellt eftertraktat.

Robusta kaffe

Robusta kaffe härstammar från Kongo, och är ett kaffe med en lite mera bitter smak än Arabica kaffe, och samtidigt innehåller den dubbelt så mycket koffein jämfört med Arabica kaffe. På den andra sidan får man dock en bra crema med Robusta kaffe som ofta uppskattas vid en god espresso. Anledning till att man får en större crema med Robusta kaffe, är att den innehåller mindre fett än Arabica kaffe.

Smaken av Robusta är starkare och mera skarp med undertoner av gran och en jordnötsliknande eftersmak. Bönorna innehåller dubbelt så mycket koffein som Arabica och har ett lågt syrainnehåll - detta innebär att Robusta generellt anses för att vara av lägre kvalitet än Arabica.