• Rigtig Kaffe
Le Piantagioni Cachoeira Da Grama - Malet Kaffe

Fra

Le Piantagioni Cachoeira Da Grama - Malet Kaffe

Leverans: 1-3 vardagar

129,95 SEK

Finansier med Sparxpres eller XpresPay (læs mere)

Le Piantagioni Cachoeira Da Grama är ett CSC-certificerat 100% arabica från brasilianska Minas Gerais-regionen. Ett Single Estate-kaffe med väldigt speciellt karaktär. 

Kaffestyrka

Kaffestyrke: Medium

Dette er formalet kaffe

Produktbeskrivning

Le Piantagioni Cachoeira Da Grama är ett CSC-certificerat 100% arabica från brasilianska Minas Gerais-regionen. Ett Single Estate-kaffe med väldigt speciellt karaktär. 

Kaffet är mediumrostat och ett mycket klassiskt brasilianskt kaffe med en intensiv sötma. Smak och arom innehåller noter av choklad och sockrad mandarin, medan eftersmaken är mjuk och rund med sockernoter. 

Bönor från Cachoeira da Grama är ett resultat av passion för det absolut bästa inom brasilianskt kaffe och vid Le Piantagionis senaste besök fick de smaka på detta fantastiska kaffe med en otroligt intressant smak, som de bara var tvungna att ha i sitt sortiment. 

Brasilien är världens största kaffeproducent, som levererar 42 miljoner kaffesäckar, vilket motsvarar ca 30% av världsproduktionen. Brasiliansk arabica varierar från område till område men generellt är kaffet mjukt och mildt med ett lågt syreinnehåll och en kryddad samt nötaktig smak, med noter av choklad eller kakao. 

En burk innehåller 250 gram malet kaffe.

Cachoeira da Grama

Fazenda Cachoeira da Grama är ett brasilianskt kaffeplantage, som ägs och drivs av Carvalho Dias och har varit i familjen sen 1890. Namnet kommer från vattenfallet med samma namn, som ligger på plantaget.

Plantagen ligger 3 km från staten Minas Gerais gräns upp mot Mogiana och Sul de Minas. Ett bergigt område, vilket tydligt avspeglas i kaffet, som odlas på upp till 1250 meters höjd i ett område med 1800-2000 mm regn per år.

Kaffet handplockas, så endast de mogna bären används, och efterföljande förarbete görs snabbt, för att undvika fermentering. Kaffet transporteras direkt till tvättning, där fruktköttet tas bort, så bären därefter kan torkas, packas och förvaras.

Cachoeira da Grama-plantagen ger bra förhållanden för bönderna och deras familjer. Man har bl.a. byggt 47 hus på plantagen, en skola, en klubb och en fotbollsplan. Utöver detta är de miljömässiga aspekterna viktiga och man återskapar bl.a. gamla kaffesorter samt rensar produktionens spillvatten, för att undvika förorening av grundvattnet.

Här arbetas det med en stort engagemang och omsorg, ända från plantning av kaffeträd till skörd och förarbete.

Le Piantagioni har samarbetat med Fazenda Cachoeira da Grama sedan 2018.

Böna
Fazenda Cachoeira da Grama
Land
Brasilien
Område
Vale da Grama, Minas Gerais
Art
Arabica
Variation
Yellow Bourbon, Red Catuai
Höjd
990 - 1.220 m.
Behandling
Vasket
Torkning
Soltorkad
Skördas
Maj til september
Kaffestyrka Mellan
Arabica 100%
Robusta 0%
CSC märke Ja
Kaffetyp Förmalet kaffe
Noter Choklad
Noter Kandiseret mandarin
Ursprung Brasilien
Vikt 250 gr
Le Piantagioni Del Caffè

0 anmeldelser af Le Piantagioni Cachoeira Da Grama - Malet Kaffe

(0 Recensioner)

Välj en rad nedan för att filtrera recensioner.

  • 5
    (0)
  • 4
    (0)
  • 3
    (0)
  • 2
    (0)
  • 1
    (0)

Skriva en recension