• Rigtig Kaffe
  • Rigtig Kaffe
Rigtig Kaffe Organic Antigua 400g

Fra

Rigtig Kaffe Organic Antigua 400g

Leverans: 1-3 vardagar

279,95 SEK

Pris v/ 7 stk: 161,29 SEK / stk

Pris v/ 15 stk: 150,60 SEK / stk

Pris v/ 60 stk: 129,15 SEK / stk

Finansier med Sparxpres eller XpresPay (læs mere)

Rigtig Kaffe Organic Antigua är en ekologisk kaffeblandning till dig som gillar en intensiv och stark smak.

Kaffestyrka

Kaffestyrke: Medium

Detta är hela kaffebönor

  • Rostat   Organic Antigua: 27.04.2023
  • Bäst före   Organic Antigua: 27.04.2025

Produktbeskrivning

Rigtig Kaffe Organic Antigua är en ekologisk kaffeblandning till dig som gillar en intensiv och stark smak.

Du får ett kaffe med en stark och fyllig karaktär samt en intensiv och kraftig arom med läckert inslag av hasselnötter. Eftersmaken är god och välbalanserad med en smak av choklad.

Kaffet består av noga utvalda, tvättade kaffebönor från Mexico (Chiapas), Guatemala och Sumatra. Detta är ett kaffe som passar utmärkt till en stark espresso, men är också otroligt bra tillsammans med mjölk.

Rigtig Kaffe Antigua är uppkallad efter staden Antigua i Guatemala, som är en av de tidigare huvudstäder i landet. Antigua är en av de bäst bevarade städerna från den spanska kolonialtiden i Centralamerika, och staden är känd för sina välbevarade spanska barock-inspirerade arkitekturer, pastellfärgade fasader, kullerstensgator och ett flertal kyrkoruiner från kolonialtiden.

Med denna ekologiska kaffeserie vill vi ta ansvar. För er, för varandra och för vår jord. Vi har samlat all kärlek till kaffe i dessa fantastiska kaffeblandningar. Kaffet odlas på kaffeplantager runt om i världen som inte använder kemiska sprayer och konstgödsel, utan snarare naturliga gödselmedel. Du gör därför ett aktivt val när du köper ekologiskt kaffe och hjälper till att ta hand om dig själv och vår jord.

Guatemala

Kaffeproduktionen i Guatemala började på 1850-talet och idag är kaffe är en viktig del av den Guatemalas ekonomi. Kaffebönor från Guatemala är oftast tvättade och har en medium till fyllig body samt en fyllig smak. Bönorna i denna blandning har toner av nötter och en fin syrlighet.

Land Guatemala
Art Arabica
Höjd 1.300 - 1.600 m.
Behandling Tvättade
Skördas November till april

Sumatra

På den indonesiska ön Sumatra odlas något av de finaste kaffet och kallas Sumatra Mandheling. Denna typ av kaffe är känt för sin mjuka och fylliga body, sin rika, komplexa smak och låga syrlighet. Mandheling kaffe är uppkallat efter Nordsumatras Mandailing-folk.

Land Sumatra
Art Arabica
Höjd 1.100 - 1.500 m.
Behandling Tvättade
Skördas Oktober till marts

Mexico

I den sydöstra delen av Mexico ligger delstaten Chiapas, och här odlas det mexikanska premiumkaffet, som är känt för sin söta, milda och delikata smak med undertoner av choklad.

Land Mexico
Art Arabica
Höjd 900 - 1.700 m.
Behandling Tvättade
Skördas November till marts

Hållbarhet

Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.

Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden. 

Förpackning

På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.

Certifikat

Økologisk kaffe

Serie Rigtig Kaffe Brun serie
Kaffestyrka Mellan
Arabica 100%
Robusta 0%
EU Ekologi märke Ja
Kaffetyp Hela kaffebönor
Noter Choklad
Noter Hasselnöt
Ursprung Mexico
Ursprung Sumatra
Ursprung Guatemala
Vikt 400 g
Rostat Organic Antigua: 27.04.2023
Bäst före Organic Antigua: 27.04.2025
Förpackning Återanvändbar

0 Anmeldelse

0.0 stjerner
(0 Anmeldelse)
5 ★★★★★ (0)
4 ★★★★☆ (0)
3 ★★★☆☆ (0)
2 ★★☆☆☆ (0)
1 ★☆☆☆☆ (0)
Du kan ikke skrive en anmeldelse, fordi du ikke er logget som kunde