Löst Te

Produkter
Det finns 252 produkter.

Totalt 252 produkter

Stort utbud av löste

Hos Rigtig Kaffe hittar du ett stort utbud av löst te från olika märken, som bl.a. Chaplon och Østerlandsk Thehus. Här hittar du ett brett utbud av svarta, gröna och vita teer, samt de mer speciella tesorterna som Rooibush, fruktte och örtte.

De lösa teerna är i toppkvalitet och finns i en lång rad spännande smakvarianter. Goda, harmoniska teer med blommor, örter, bär och frukter, som skapar ett vackert färgspel i koppen. Utbudet är brett och därmed har du möjligheten att prova nya smaker!

Här finns te till den kräsne tedrickaren, till dig som vill prova något nytt och till dig som är ny i tevärlden. Under varje te hittar du en beskrivning av smak och innehåll samt rekommenderad bryggtemperatur och dragtid. Detta varierar mycket, beroende på vilken typ av te som använts till blandningen.

Tebryggning - temperatur, mängd och dragtid

Nedan hittar du en tabell med vägledande bryggtemperaturer, dragtid och mängd till bryggning av en rad tesorter. Doseringen av teet är individuellt, beroende på om man vill ha ett kraftigt eller mildt te.

Tetyp Mängd (per 180 ml vatten) Dragtid Temperatur
Svart te 1-2 tsk 3-5 min 90-95°C
Grönt te 1-2 tsk 2-3 min 80-85°C
Vitt te 2-3 tsk 2-3 min 80-85°C
Rooibush
Honeybush 
1-2 tsk 5-6 min 95-100°C
Örtte 1-2 tsk 4-5 min 95-100°C