Filtrering
Brands
Vis mere... Vis mindre
Pris
150 SEK 1395 SEK
Serie
Vis mere... Vis mindre
Färg
Vis mere... Vis mindre
Kapacitet
Vis mere... Vis mindre
Antal koppar
Vis mere... Vis mindre
Dubbelväggig
Vis mere... Vis mindre
Nyhetsbrev
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Kaffepress

Det finns 68 produkter.
per sida
per sida

Kaffepress

Kaffepressen uppfanns 1929 av den italienska designern Attilio Calimani och har sedan dess gått igenom en rad förbättringar, fram till den typ av kaffepress vi har idag. En lång rad märken gör deras egen utgåva av kaffepressen och en av de största producenterna i världen är danska Bodum, som har ett stort och spännande sortiment.

När du brygger kaffe med en kaffepress är det viktigt att kaffet är grövre än det traditionella espressokaffet. Om kaffet är för fint kommer det sippra genom filtret och i ditt kaffe.

Tillför rekommenderad mängd kaffe i botten av kannan och häll på varmt vatten (ca 93-96 grader). Börja med att hälla på ca 1/3 av vattnet, rör om och häll på resterande 2/3 av vattnet. Låt kaffet dra i ca 4 minuter, pressa stämpeln i botten för att skilja på kaffesump och kaffe. Därefter kan du njuta av ditt nybryggda kaffe.

En tumregel är att det går ca 28g malet kaffe till 450ml vatten. Detta beror naturligtvis på önskad kaffestyrka och kaffet som används.

När du brygger med en kaffepress får du en fyllig kopp kaffe, som smakar fantastisk. En kaffepress kan även användas till tebryggning.

Sådan bruger du en stempelkande