Filtrering
Brands
Vis mere... Vis mindre
Pris
45 SEK 3599 SEK
Serie
Vis mere... Vis mindre
Färg
Vis mere... Vis mindre
Kapacitet
Vis mere... Vis mindre
Antal koppar
Vis mere... Vis mindre
Dubbelväggig
Vis mere... Vis mindre
Nyhetsbrev
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Kaffepress

Det finns 116 produkter.
per sida
per sida

Kaffepress

Kaffepressen uppfanns 1929 av den italienska designern Attilio Calimani och har sedan genomgått en rad förbättringar upp till den typ av kaffepress, som vi idag ser runt omkring i världen. Många av de kända varumärken producerar idag sin egen version av kaffepressen, och en av de största tillverkarna i världen är danska Bodum, som har ett stort och spännande sortiment.

När man brygger kaffe med en kaffepress, är det viktigt att kaffet är grövre malt än till det traditionella espressokaffet. Är kaffet för finmalet läcker det ner genom filtret och in i ditt kaffe.
Lägg den rekommenderade mängd kaffe i botten av din kaffepress och fyll på med varmt vatten (ca. 93° - 96° grader). Börja med att hälla i ca. 1/3 vatten, rör om, och häll i de resterande 2/3 vatten. Låt kaffet stå och dra i ca. 4 minuter, tryck kolven till botten i kaffepressen för att separera kaffesump och kaffe, och njut därefter av ett gott nybryggt kaffe. En tumregel är att, det används ungefär 28 gram malet kaffe till ca. 450 ml vatten - det beror naturligtvis på den önskade styrka och de kaffebönor man använder.

När du brygger kaffe i en kaffepress får du en fyllig kopp kaffe som smakar fantastiskt. En kaffepress kan med fördel också användas till att brygga te med.

Sådan bruger du en stempelkande