Ångerblankett

Ångerrätt

Du har alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar på www.rigtigkaffe.se, och ångerrätten löper från den dag då du har tagit emot din vara. Ångerrätten kan endast tillämpas om varan returneras i väsentligt samma skick och mängd. Ångerrätten bortfaller med andra ord om du använder dig av varan på ett sätt som helt uppenbart förringar varans försäljningsvärde väsentligt.

Ångerrätten gäller endast om du ger oss tydlig information innan de 14 dagar löper ut. Detta görs enklast genom att utfylla vår  ångerblankett, eller via "forbrugeraftalelovens" (konsumentköplagens) standard ångerblankett.

Observera! Vi tar inte emot paket skickade per efterkrav, utan omdelning eller liknande.

Vid köp av espressomaskiner, kaffekvarnar, vattenkokare samt glassmaskiner är originalemballage alltid en väsentlig del av varans värde. Emballagen skall därför alltid returneras för att villkoren för tillämpning av ångerrätten skall anses vara uppfyllda.

OBS! Din ångerrätt bortfaller om du tar dessa varor i bruk, eftersom det enligt Konsumentköplagens § 20, stk. 3, nr. 1 minskar varans försäljningsvärde väsentligt. 

Vid returnering, är det viktigt att du skickar varan som paket med Track and Trace nummer, så att paketets resa kan spåras. Vi upplever tyvärr har vissa brev och paket försvinner i postens system, och därmed inte når fram till oss. Posten ersätter endast försvunna paket om de skickas som ett paket!

Paketet skickas till (endast efter överenskommelse):

Rigtig Kaffe
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg
Danmark 

OBS! Vi mottager inte paket som skickas via efterkrav, utan leverans eller liknande.

Det debiteras 299,- kr. för returfrakten för beställda varor som inte hämtats på posten.

Det är inget krav, men expeditionen förbättras avsevärt om relevant information följer med paketet, i form av tidigare korrespondens, aktuell order osv.

Oöppnade och oanvända varor återbetalas 100%. Om produkten används eller behandlas så att det finns ett nedskrivningsbehov, kommer detta inte att återbetalas. Avskrivningen kommer att bedömas i varje enskilt fall. Vid en eventuell nedskrivning inkluderas även omkostnader för professionell rengöring av produkten.

Hygienprodukter som använts kan inte returneras, såsom köksmaskiner, här under, espressomaskiner, glassmaskiner, kvarnar och liknande produkter. Dessa kan pga. hygieniska skäl inte säljas vidare under nämnda förhållanden.

Vid returnering återbetalas det aktuella beloppet till det ursprungliga betalningsmedel inom 14 dagar efter det att vi har mottagit upplysningar om att du vill returnera produkten via ovannämnda formulär. Om förfallodatum överskrids innan vi fått varan, förbehåller vi oss rätten att syna varan för att kunna värdera en eventuell nedskrivning.
Originalförpackning måste alltid returneras med produkten då vi betraktar det som ett värde för produktens vidare förlopp, och produkten måste vara ordentligt packade så att originalförpackningar inte tar skada eller försämras.

Kaffe, te, choklad och andra livsmedel kan inte returneras.

När du utnyttjar din ångerrätt, ska du själv betala för frakt när du returnerar en vara.

Ansvaret för leveransen till övergår till Rigtig Kaffe vid mottagandet och kontroll av dessa. Du måste alltid kunna dokumentera att du har skickat tillbaka varan till oss. Kostnaden för att skicka ett paket var vikten är under 20 kg kan hittas på postens hemsida. Priset varierar beroende på vikten. För större paket hänvisar vi till Posten som kan informera om den aktuella pris.

Om en vara mottagits retur pga. de 14 dagars ångerrätt och är skadad på grund av dålig förpackning, fråntas Rigtig Kaffe allt ansvar till att återbetala produktens värde.

Företagskunder: För företagskunder, finns ingen ångerrätt, om inte annat avtalats skriftligt mellan kunden och Rigtig Kaffe. Som företagskunder anses privata företag, myndigheter, föreningar, stiftelser och privata institutioner.

Personuppgifter

Information om köp

Villkor

Der sendes en kopi af skemaet til dig på mail, som du bedes printe og vedlægge i pakken, når varen sendes retur til os. Returneringen sker for egen regning.
Jag har läst och godkänt ovanstående villkor