Information

Nyhetsbrev
Rigtig Kaffe
 • Returrätt 14 dagars ångerrätt
 • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
 • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
 • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
 • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
 • Skickas från eget lager

Försäljnings- och leveransvillkor    

Allmän information

Rigtig Kaffe A/S - Melcom A/S

Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg
Danmark

Organisationsnummer: SE5020748082

 

 

Beställning:

Beställningar av varor/tjänster på Rigtig Kaffe kan göras via vår hemsida på www.rigtigkaffe.se, via telefon/e-post eller via personlig kontakt. Alla avtal ingås på svenska. Om inget annat är angivet, är alla priser inkl. moms och andra avgifter. Alla våra priser är dagspriser. Vi reserverar oss för prisfel på hemsidan och på våra andra kanaler.

 

Betalning
:
Vi erbjuder betalning genom kreditkortsbetalning (Mastercard, Visa, Maestro, Visa Electron, Diners Club och JCB Betalkort) och betalning genom Klarna (Klarna Faktura samt Klarna Delbetalning). När du betalar med VISA Electron, MasterCard, Diners Club och liknande läggs en avgift motsvarande 2,9% av köpesumman till beloppet. Om du betalar med Klarna tillkommer det 12.60,- SEK per. faktura, och en avgift på 2,75% i omkostningar till Klarna.

Om du betalar med betalkort är du alltid säkrad mot missbruk. Du har nämligen möjlighet att avvisa en betalning när du får din betalningsöversikt. Du har ingen självrisk i tillfälle av att ditt kort blir missbrukat i en internetbutik som använder sig av SSL (Secure Socket Layer) i sitt betalningssystem. Därmed är du faktiskt bättre säkrad än i den fysiska världen, där du har en självrisk på upp till 1200 kr. när ditt betalkort missbrukas genom användning av pinkoden.

Data du skickar i samband med köp betalat med betalkort är krypterade (SSL), och det är således endast Nets (PBS) som kan läsa dem. Varken www.rigtigkaffe.se eller andra har möjlighet att läsa informationen. Beloppet för varorna dras från ditt konto först när paketet skickas från oss. Det kan aldrig dras ett högre belopp än det du har godkänt vid köpet.
 

Vi använder 3D Secure i betalningsprocessen för att skydda dig och ditt betalkort mot bedrägerier. 

 

Leverans:
När du beställer på Rigtig Kaffe har du möjlighet att välja vilken utlämningsställe som passar dig bäst. Alla beställningar inkomna fram till klockan 15:30 på vardagar, om varor finns på lager, strävar vi efter att skicka samma dag. Frakt beräknas från vilket land som väljs.

NB. Om paketet inte hämtas, kostar det 299,- kr. för en returfrakt.

Skulle eventuella fel eller brister i en order skickad av oss förväntas, vänligen kontakta oss så snart som möjligt efter att du har mottagit ordern.

Lagerstatus: Alla varor på www.rigtigkaffe.se är vanligtvis beståndsdelar och levereras inom 2-4 arbetsdagar. Vid utsålda situationer kommer du naturligtvis att kontakta dig omedelbart.

Försökte leverans
Vi skickar ett spårningsnummer via e-post när paketet lämnar vårt lager. Du kan använda detta för att följa ditt paket så att du kan se vilken dag den levererades. Om budet har gått förgäves kan du hämta ditt paket i paketaffären.

Frakt
Vi skickar paket inom Sveriges gränser Du kan alltid se fraktkostnaden när du har lagt dina varor i inköpskorgen. Fraktpriset är 99 SEK - med undantag för varor som väger mer än 30 kg. I detta fall debiteras en extra frakt vid beställning.

Hålls varorna ut ur landet , kan momsen sökas avkastning. Detta uppnås genom att lämna in tull stämplas faktura för köpet. Genom återbetalning av mervärdesskatt kommer att debiteras en avgift på 600 SEK för administration .

  

Ångerrätt
Som konsument har du alltid 14 dagars avbrytningsrätt när du handlar online på www.rigtigkaffe.se.

Avbeställningsfristen löper ut 14 dagar efter den dag du mottog din vara eller får det sista objektet i fysisk besittning när det gäller en orderbeställning som beställts i en order och levereras individuellt.

Du måste informera oss inom 14 dagar efter mottagandet om att du vill avbryta ditt köp. Anmälan måste skickas via e-post (info@rigtigkaffe.se) eller vårt online-formulär för återkallande. I ditt meddelande måste du klargöra för oss att du vill utöva din ångerrätt.

När du köper ett paket-erbjudande kan du endast ångra hela paketet och inte bara en del av ett paket. En förpackning kan till exempel bestå av en kaffepress och en kaffekvarn till ett totalt pris. Om endast en del av paketet skickas tillbaka, faktureras övriga varor till full pris. 

Du kan inte ångra genom att helt enkelt vägra att ta emot varorna utan att ge oss ett tydligt skriftligt meddelande.

När du utnyttjar din ångerrätt, ska du själv betala för frakt när du returnerar en vara.

Om du köper en maskin online och lägger den i bruk, kan du fortfarande ångra det, men det maximala antalet koppar som måste bryggas är 20 st. Nedskrivet värde kommer att vara minst 30% av maskinens pris, men med ett lägsta pris på 2200 SEK.

Returnering
Du måste skicka din beställning till oss utan onödigt dröjsmål, och senast 14 dagar efter att du har informerat oss om att du vill avbryta ditt köp. Du måste betala de direkta kostnaderna i samband med returförsändelsen. Du bär risken för varorna från tidpunkten för varans leverans.

Om du saknar originalförpackning kan det vara en försämring, så att du får pengarna tillbaka, det rekommenderas att varan returneras i sin ursprungliga förpackning - inklusive espressomaskiner, kaffekvarnar, kaffemaskiner, vattenkokare, ismaskiner, tillbehör och liknande produkter som levereras i en medföljande förpackning. Förpackningen måste därför alltid skickas tillbaka, så att villkoren för utövandet av ångerrätten uppfylls.

Vid retur är det viktigt att du skickar produkten som ett paket med spår och spårnummer så att paketets resa kan spåras.

Med undantag för återkallelse
Följande produkttyper är undantagna:

 1. Leverans av alla typer av mat och dryck
 2. Leverans av varor som kan anses vara försämrad eller föråldrad snabbt
 3. Leverans av förseglade varor som av hälso- och hygienskäl inte är lämpliga att returneras och där tätningen har brutits efter leverans, dvs. en produkt har tagits i bruk, returneras inte.
 4. Avtal för specifikt brådskande reparations- eller underhållsarbete av konsumenten, som han uttryckligen har begärt i förväg

Du kommer att förlora din ångerrätt om du bryter förseglingen på varor som är olämpliga att returneras av hälso- eller hygienskäl.

Objektets skick när du returnerar det
Du är endast ansvarig för eventuell försämring av produktens värde på grund av hantering annat än vad som är nödvändigt för att bestämma produktens art, dess egenskaper och hur det fungerar. Med andra ord kan du prova produkten på samma sätt som om du försökte den i en fysisk butik, men du får inte ta den i faktisk användning.

Om objektet testas utöver vad som beskrivs ovan anser vi det som använt, vilket innebär att vid avbeställning får du endast del eller inget av inköpsbeloppet, beroende på varans kommersiella värde.

Återbetalning av köpeskillingen
Om du ångrar ditt köp får du tillbaka det belopp du betalade till oss. I händelse av en nedskrivning som du är ansvarig för är detta köpeskilling dras av.

Om du använder din avbeställningsrätt återbetalar vi betalningen från dig (men inga extrakostnader på grund av ditt eget val av leveransformulär än den billigaste formuläret vi erbjuder samt avgift för Mastercard, Diners, Visa, Dankort etc.) utan otillbörlig dröjsmål och i vilket fall som helst inom 14 dagar från det datum då vi fick meddelande om ditt beslut att avbryta avtalet. Vi gör ett sådant återbetalning med samma betalningsmetod som du använde för den ursprungliga transaktionen om du inte uttryckligen har kommit överens om något annat.

Vi kan hålla tillbaka återbetalningen tills vi har fått objektet tillbaka och inspekterat det.

Oöppnade och oanvända föremål återbetalas 100%. Om varorna tas i bruk eller bearbetas på ett sådant sätt att en nedskrivning sker, kommer detta inte att återbetalas. Nedskrivningen kommer att bedömas från fall till fall. Vid försämringen kommer kostnader för professionell rengöring av produkten också att inkluderas. Nedskrivningen kommer alltid att uppgå till minst 30% av köpeskillingen och minst 2200 kronor.

Företagskunder
För företagskunder finns det ingen ångerrätt om inte annat avtalats skriftligen mellan kunden och Rigtig Kaffe. Som företagskunder, privata företag, offentliga institutioner, föreningar, stiftelser och oberoende institutioner övervägas.

Om du ångrar köpet måste varan skickas till: (Endast efter tidigare överenskommelse):
Riktig kaffe
Godthåbsvej 73
8660 Skanderborg
Danmark

OBS! Vi mottager inte paket som skickas via efterkrav, utan leverans eller liknande.

NB. Om paketet inte hämtas, kostar det 299,- kr. för en returfrakt. Detta är priset på frakten tillbaka till oss.

Det är inte ett krav, men expeditionen främjas om tillräcklig information följer paketet, kopia av något. tidigare korrespondens etc.

  

Transportskador
Om du, mot förmodan, skulle få ett transportskadat paket, ska du inom 24 timmar efter att ha mottagit paketet, kontakta oss.

Skicka oss (Rigtig Kaffe) följande via e-post:

• Bild av lådan - utvändigt
• Bild av lådan - invändigt
• Bild av skadan

Vid synliga utvändiga skador påtar sig kunden själv ansvaret för den skadade produkten

- DÄRFÖR: Får du ett paket med synliga skador - vägra då att ta emot paketet. Paketet skickas då tillbaka till oss och vi tar upp ärendet med transportföretaget.  

 

Ingående av avtal
Du skall vid varje köp acceptera villkoren i affärsvillkoren. Du uppmanas att noggrant läsa igenom villkoren.
 På www.rigtigkaffe.se kan köpavtal med barn och unga under 18 år endast ingås av föräldrar eller andra, som juridiskt kan handla på barnets eller ungdommens vägnar. 

 

Reklamationsrätt
Som konsument har man 2 års reklamationsrätt, vilket innebär, att du antingen kan få varan reparerad, bytt, pengarna tillbakabetalda eller avslag på priset, beroende av den konkreta situationen. Detta självklart under förutsättning att reklamationen är berättigad, samt att bristen inte har uppstått som följd av felaktig användning av produkten, bristande skötsel och underhåll enligt manualen eller annat skade framkallande beteende.

Reklamationsrätten är begränsad på naturliga slitagedelar på espressomaskiner och kvarnar. Det skall reklameras i god tid efter att du har upptäckt fel eller brist på varan. När det gäller slitage: Inga slitdelar är berättigade till garanti, antingen under 6 månaders garanti eller 24 månaders garantiperiod. Packningar, o-ringar, krombeläggning på porta filter etc. tillhör slitdelar.

Som företag har du 6 månaders garanti och 6 månaders garanti.

Vi återbetalar skäliga och dokumenterade fraktkostnader, som du eventuellt skulle ha i samband med returnering av varan, när reklamationen är berättigad. Dock kan du maximalt ersättas med 200:- för frakten. Detta under första 6 månader. Därefter står kunden själv för kostnader som uppstår i samband med frakten av varan till oss på nedanstående adress.

När du vill göra reklamation för en produkt, skall serviceformulär och fakturakopian skickas med. Varan skall skickas till vår adress: (endast efter föregående avtal)

Rigtig Kaffe
Godthåbsvej 73
DK-8660 Skanderborg
Danmark
Märk med: Reklamation 

Observera! Vi tar inte emot paket skickade per efterkrav, utan omdelning eller liknande.

Kom ihåg att varan alltid skall skickas tillbaka helst i originalemballage. Det är därför alltid en god idé att spara originalemballage. Rigtig Kaffe avsäger sig ansvaret för transportskador vid returnering. Detta är enbart en tvist mellan konsumenten och dennes budbärare och transportör.

Om Rigtig Kaffe efter att ha mottagit en reklamation inte kan hitta fel på varan, kommer kunden inte att ersättas varans värde. Det är därför oerhört viktigt att du som kund beskriver felet så korrekt som möjligt för oss. Om ett föremål skickas in för service och vi inte hittar fel med produkten, är vi skyldiga att fakturera kunden för en studieavgift för att täcka teknikerens arbetstid.

   

Möjlighet att klaga
Om du har ett klagomål angående ditt köp, så kontakta oss per. telefon eller e-post så tar vi strax itu med ditt klagomål. Om vi mot förmodan inte kunde hitta en lösning på ditt problem, kan du klaga till "forbrugerklagenævnet" på Carl Jacobsensvej 35, 2500 Valby.

Du kan också använda Europeiska kommissionens nätet klagomål portal, även om detta i huvudsak kommer att vara relevant om du är en konsument bosatt utanför Danmark. För klagomål portalen här: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

 

Integritetspolicy

Du kan alltid läsa vår sekretesspolicy

 
 

Jurisdiktionsort

Lagval och laga domstol (jurisdiktionsort), Alla eventuella tvister skall avgöras enligt dansk rätt vid vanliga domstolar. 

 

 

Om du betalar med Klarna 

Klarna Villkor Faktura

Handla nu - betala efter leverans!
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.


• Få alltid hem varan innan du betalar
• Betalningstid - alltid minst 14 dagar
• Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
• Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
• Ladda ner dina fakturor från klarna.se
• Möjlighet till delbetalning


Betalningsvillkor
Kredittiden för detta köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen.
Om betalning uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr, samt en dröjsmålsränta om 25,00 % plus gällande referensränta. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.


Kreditprövning
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.
Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning
När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.
För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkor. Här hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.


Personuppgiftshantering
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.
Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-­‐området.


* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

Klarna Villkor Konto

Delbetala från 50 kr/mån!

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En administrativ avgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång
 • Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.
 

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.

Länk till Klarnas Allmänna villkor.
Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation.