Kaffe

Kaffe av högsta kvalitet

Gå på upptäcktsfärd bland vårt fantastiska sortiment av kvalitetskaffe. Om du är ute efter hela kaffebönor eller malet kaffe, så kan du hitta det hos oss.
Vi har noggrant valt ut de absolut bästa kaffebönorna, så du kan få en smakupplevelse utöver det vanliga. Vi har även satt ihop några riktigt fina paketerbjudanden, så du, till ett bra pris, kan provsmaka olika kaffetyper. Det kan t.ex. vara det lilla kaffepaketet, där du får möjlighet att smaka 5 olika kaffebönor.

Kaffe smakar olika

Kaffe smakar på många olika sätt, dels beroende på om man gör kaffe på en kaffebryggare, med en kaffepress eller kanske på en lite mer avancerad espressomaskin. Dessutom beror det också på vilken typ av kaffebönor man använder, vilken malningsgrad man har, rinntid o.s.v. Självklart smakar det olika beroende på om det är bryggkaffe, snabbkaffe eller espressokaffe. Alla vi som dricker kaffe har olika anledningar till varför vi dricker just det valda kaffet och gör vårt kaffe på just det sättet eller på just den maskinen.

Kaffevarianter

Kaffe kan köpas i många olika kvaliteter och dessutom har varje kaffesort ytterligare ett ganska brett sortiment av olika smaker. Finsmakaren vill t.ex. helst ha nymalda kaffebönor och helst utan en massa tillsatser, som kan kännas onödiga när man vill ha gott kaffe av högsta kvalitet. Gott kaffe finns till alla kaffedrickare, men den gemensamma nämnaren för gott kaffe är att det är nybryggt kaffe, nymalda kaffebönor samt att det gjorts utifrån de bästa förutsättningarna.

Kaffets ursprung

Ursprungligen kommer kaffet från Etiopien i Afrika, men de flesta kaffebönor odlas i Central- och Sydamerika. Detta beror på att de bästa odlingsförutsättningarna för kaffe finns där. Ett jämnt, varmt klimat med hög luftfuktighet är det som ska till för att få t.ex. Arabica-kaffe att trivas, medan Robusta-kaffe är en mer tålig kaffesort och växer både i Asien och Afrika.

Hela kaffebönor

Vi rekommenderar alltid att man använder nymalda kaffebönor, får att få den bästa smak- och doftupplevelsen. Smaken håller sig mycket bättre i hela bönor än malda bönor. Därför bör du dessutom bara mala den mängd kaffe som du ska använda per gång.