Filtrering
Nyhetsbrev
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Kaffe

Kaffe av högsta kvalitet

Gå på upptäcktsfärd i vårt fantastiska sortiment av kvalitetskaffe. Är du ute efter hela kaffebönor eller färdigmalet kaffe, vi har det.
Vi har noggrant valt ut absolut bästa kaffebönor, så att du kan få en smakupplevelse utöver det vanliga. Vi har även satt ihop några riktigt fina paketerbjudanden, så att du, till ett bra pris, kan få provsmaka olika kaffetyper. Som t.ex. det lilla kaffepaketet, där du får möjlighet att få smaka 5 olika kaffebönor, från en söt och rund Segafredo Intermezzo till mer intensiva Le Piantagioni bönor.

Kaffe smakar olika

Kaffe smakar på många olika sätt, dels beroende på om man tillbereder sitt kaffe på en kaffebryggare, med en kaffe press eller kanske på en lite mer avancerad espressomaskin. Dessutom beror det också på vilken typ av kaffebönor man använder, vilken malningsgrad man har, rinntiden osv. Självklart smakar det olika beroende på om det är bryggkaffe, snabbkaffe eller espressokaffe. Alla vi som dricker kaffe har olika anledningar till varför vi dricker just detta valda kaffe, och tillbereder vårt kaffe på just detta viset, eller på just denna maskin.

Kaffe varianter

Kaffe kan köpas i många olika kvaliteter, och dessutom har varje kaffesort ytterligar ett ganska brett sortiment av olika smak sammansättningar. Finsmakaren vill t.eks. helst ha färskmalda kaffebönor och helst utan en massa tillsatser som kan kännas onödiga när man önskar ett gott kaffe av högsta kvalitet. Gott kaffe finns till alla kaffedrickare, men den gemensamma nämnaren för gott kaffe är att det är färskt kaffe, nymalda kaffebönor samt tillrett under de bästa förutsättningar.

Kaffets ursprung

Ursprungligen kommer kaffet från Etiopien i Afrika, men den största delen kaffebönor odlas i Central- och Sydamerika. Detta beror på att de bästa odlingsförutsättningar för kaffe finns där. Ett jämnt varmt klimat med hög luftfuktighet är det som ska till för att få t.ex. Arabica kaffe till att trivas, medan Robusta kaffe är en mera tålig kaffeart och växer både i Asien och Afrika.