Filtrering
Brands
Vis mere... Vis mindre
Pris
200 SEK 2610 SEK
Färg
Vis mere... Vis mindre
Kapacitet
Vis mere... Vis mindre
Antal koppar
1 kop 10 kop
Fungerar på induktion
Vis mere... Vis mindre
Diameter
Vis mere... Vis mindre
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Mokabryggare induktion

Det finns 45 produkter.
per sida
per sida

Mokabryggare till induktion

Mokabryggare på denna sida passar alla till induktionsspis. Kom alltid ihåg att kontrollera vilken diameter som passar till just din induktionsspis, eftersom det kan vara en stor skillnad. Vi kan därför heller inte garantera att våra kannor passar till just din spis. När du klickar på kannorna kan du, inne på produkten, se espressokannans diameter under beskrivningen.

Mokabryggaren uppfanns och blev patenterad 1933 i Italien av Alfonso Bialetti. Samma kanna produceras än idag, av italienska Bialetti, med namnet Moka Express. Designen på den traditionella kannan är ikonisk och ställs ut på bl.a. Museum og Modern Art.

Mokabryggare är espressobryggningens moder och används fortfarande, framför allt i Europa och Latinamerika.

Bryggningen försiggår genom att kammaren i botten fylls med vatten, filtret sätts på och det malda kaffet tillförs. Kannans topp skruvas sen på basen, varefter kannan sätts på värmekällan. Vattnet värms upp till kokpunkten, så det skapas ånga i kammaren. Ångan når till slut ett tillräckligt högt tryck att det kokande vattnet tvingas upp i den översta kammaren, där kaffet samlas upp.

Kaffet från espressokannan varierar, beroende på böntyp, rostning, malningsgrad o.s.v. men du får alltid en otroligt autentisk kaffeupplevelse med denna typ av bryggning.