Varför är det viktigt att du använder rätt rengöringsprodukter?

2014-05-06 : Tips & guider
Varför är det viktigt att du använder rätt rengöringsprodukter?

En espressomaskin är, som alla andra maskiner, en maskin som kräver underhåll och rengöring. Ju bättre du tar hand om din maskin, desto längre håller den. Vi rekommenderar därför alltid att du använder de rengöringsprodukter som passar till just din espressomaskin.

 

Om du har en helautomatisk eller automatisk espressomaskin så rekommenderar vi att du använder märkets egna rengöringsprodukter. Om du har en halvautomatisk espressomaskin kan du använda skötselprodukter från våran Clean-serie eller från Urnex.

 

Eftersom vi har en egen serviceverkstad ser vi tyvärr ofta felaktiga försök på att avkalka espressomaskinen.

Nedanstående exemplar är från vår serviceavdelning och visar hur maskinen ser ut efter försök att avkalka med ättika och minuskalk, men även några maskiner som inte skötts på rätt sätt. Det problem vi oftast ser är att folk avkalkar deras espressomaskin med ättika, minuskalk eller liknande. Espressomaskinen är mer komplicerad och känslig än t.ex. din kaffebryggare, så maskinen tål inne dessa medel.

 

  

Espressomaskin som inte har avkalkats                Resultatet efter "avkalkning" med ättika.

  

Espressomaskin som inte har avkalkats                Resultatat efter "avkalkning" med ättika.

 

Den stora boven i dramat är ättikan

Problemet med att använda ättika är att både slangar och termblock förstörs. En stor del av ättikan består av socker och när termoblocken/kannan värms upp karamelliseras sockret. Det skapas långa stänger och bitar som du inte kan få av igen.

 

Skydda därför din espsressomaskin - så har du glädjen vid en god kopp kaffe i många år framöver!

 

Dela detta innehåll