Le Piantagioni Del Caffè

Autentiskt italienskt kaffe från passionerade kaffeentusiaster! Kaffet från Le Piantagioni är i en klass för sig, med sina noga utvalda bönor från respekterade kaffeplantager. Se hela utbudet av Le Piantagioni här.

Autentiskt italienskt speciality kaffe - Le Piantagioni

Le Piantagioni är ett italiensk kafferosteri, som grundades 1994 och som sedan 2005 har varit en del av rosteriet Arcaffe. Här får man något av det absolut bästa inom kaffevärlden, skapat av kaffeentusiaster som absolut inte kompromissar med kvalitén.

Bakom Le Piantagioni hittar man en passion för kaffe samt en strävan efter och ett löfte om att uppnå den högsta kvalitén inom kaffe- och espressobönor.

Kaffet från Le Piantagioni är estate kaffe, vilket betyder att varje kaffeböna kan spåras tillbaka till vilket land, område och farm kaffet kommer ifrån. 

Var farm är noga utvald, så skörden och förarbetet av kaffebönorna kan kontrolleras. Detta är Piantagionis garanti på toppkvalitet, eftersom inte bara placeringen av farmen, jorden och klimatet spelar en stor roll för kaffet, utan även skörd, förarbete och rostning.

Inspirationen kommer från vinvärlden, där man infört Doc-begreppet, för att bevisa användning av rätt råvaror och inte minst korrekt behandling av råvarorna.

Varje Le Piantagioni-blandning har sin helt unika karaktär och på den färgade etiketten framgår det tydligt vilka bönor som använts till blandningen och var bönorna kommer ifrån.

Le Piantagioni fås primärt som hela bönor men finns även som malet kaffe. Se dessutom våra många kaffepaket, där du kan få paket med olika varianter eller samma variant i 3 kg, 6 kg och 24 kg.

Hvor kommer kaffen fra