Filtrering
Categories
Vis mere... Vis mindre
Price
1669 SEK 1699 SEK
Färg
Vis mere... Vis mindre

Kenwood - se hela sortimentet här

Kenwood

Kenwood grundades i den engelska staden Woking 1947 av Kenneth Maynard Wood. Idag är Kenwood en av de ledande producenterna av köksmaskiner, som blendars, foodprocessor, vattenkokare och brödrostar. År 1962 flyttade Kenwood till Havant, där huvudkontoret ligger än idag och 1989 öppnades den första fabriken Kina, så produktionen kunde hålla jämna steg med den höga efterfrågan.

Kenwood bygger på kvalitet, innovation och design som är grundläggande för företaget och produkterna. Endast de bästa produkterna produceras efter "form follow function" principen - funktion och design är nära knutna i en Kenwood produkt.

Globalt sett säljs en Kenwood-enhet var tredje sekund och miljontals kockar över hela världen använder Kenwoods produkter dagligen.

Den första Kenwood-produkten hette A100 och var en revolutionär brödrost, som uppfanns av Kenneth och producerades i hans garage. Brödrosten var den första i sitt slag och kunde rosta brödet på bägge sidor samtidigt.

År 1950 lanserade Kenwood den första versionen av Kenwood Chef köksmaskin och under 60-talet, hade maskinen stor framgång över hela världen. Kenwood Chef produceras fortfarande idag.

Den tidlösa och prisvinnande designen på Kenwoods produkter innebär att produkterna inte bara är dekorativa, utan även gör köksarbetet lättare för flera generationer.

År 2000 blev Kenwood en del av DeLonghi-koncernen, som vi känner igen och älskar för deras espressomaskiner, vattenkokare m.m.