Lavazza

Som Italiens ledande kaffeproducent är Lavazza känt och älskat över hela världen, för deras fantastiska kaffesorter och stora passion för kaffe. Se vårt stora utbud av Lavazzas fantastiska sortiment här, som bl.a. det populära Super Crema.

Lavazza kaffebönor & espressokaffe

Lavazza är äkta italienskt espressokaffe och kaffebönor. Lavazza är det mest sålda kaffet i espressons hemland Italien och deras slogan är därför “Italy’s Favourite Coffee”.

Lavazza grundades 1895 av Luigi Lavazza, då han köpte Paissa Olivero, som var ett litet företag i Turin, norra Italien. Här började Luigi köpa gröna bönor, som han rostade och blandade enligt speciella recept och kundernas efterfrågan. Med tiden utvecklade Luigi Lavazza ett stort intresse, kunskap och talang inom just kaffe, rostning och sammansättning.

År 1927 döptes det lilla företaget om till Luigi Lavazza S.p.A. som vi känner det idag. 1936 gick Luigi Lavazza i pension och hans söner tog över företaget. Generation efter generation har familjen dedikerat sin energi och passion för kaffe. Lavazza ägs idag av fjärde generationen och ligger fortfarande i Turin.

Som kafferostare är Lavazza de sjunde största i världen och är en stor aktör på den Italienska marknaden, med en marknadsandel på över 47%, varav 46% exporteras. Lavazza har under åren utvecklat deras kaffeblandningar, så det finns något för alla smaker. Sortimentet innehåller i stort sett alla typer av kaffe och espresso, från alla ställen i världen. Det importeras bl.a. gröna bönor från Nord-, Central-, och Sydamerika, Asien och Afrika.

Hos Rigtig Kaffe har vi valt ut en lång rad kaffeblandning, som passar bäst till den svenska marknaden. Därför är vi stolta över att kunna erbjuda italienarnas föredragna kaffebönor. Lavazza har ett stort sortiment av hela bönor, där bl.a. Lavazza Super Crema och Lavazza Crema E Aroma är några av våra bästsäljare!