Dualit

Totalt 11 produkter

Köksutrustning i toppkvalitet - se utbudet av Dualit

Dualit grundades 1945 av Max Gort-Barten, en tyskfödd entreprenör, som befann sig i England när andra världskriget bröt ut. Efter fem år som soldat köpte Max en liten fabrik i Camberwell, med drömmen att producera några av hans egna uppfinningar och den första var en cocktail shaker. Därefter kastade han sig över Dual-Light Electric Fire, varifrån Dualit tog sitt namn. Fast det var först år 1946 som han slog igenom på allvar, när han fick patent på sin speciella brödrost.

År 1952 och framåt designade Max brödrostar och under 1970-talet lanserades de första brödrostarna till privatbruk, speciellt designat till John Lewis. 

Under 80-talet exploderade export-efterfrågan och behovet fyrdubblades, vilket ledde till en utvidgning av fabriken, för att kunna öka kapaciteten. Nya produkter utvecklades dessutom, som bl.a. Dualits första filterkaffebryggare och en Combi Toaster.

År 1989 fick Max CBE-ordern, för sin tjänstgöring inom brittisk industri och på 90-talet lanserades de första vattenkokarna. En produkttyp som skulle visa sig bli en av Dualits mest framgångsrika någonsin.

År 2003 dog Max Gort-Barten och företaget växte ur sitt ursprungliga hem. Under 2000-talet lanserades den första foodprocessor, nya brödrostar samt deras halvautomatiska espressomaskiner.

Dualit är endast en av en handfull, framgångsrika, självständigt ägda brittiska producenter. Det är pålitliga och välkonstruerade produkter, som förblir i hjärtat av verksamheten.

Dualit har en retro-design, som kan spåras tillbaka till Max första brödrost på 50-talet. En konstant förmåga till förändring har fått företaget att revolutionera sin produktionskapacitet, utan att kompromissa med kvalitet och pålitlighet.

Idag har Dualit en bred rad vackra, funktionella kökstillbehör, som bl.a. de klassiska brödrostarna och vattenkokarna samt elvispar, blenders och liknande.