Stelton

Stelton är skandinavisk design när det är som bäst! Här hittar du Rigtig Kaffes stora utbud av vackra och funktionella Stelton-produkter, både när det gäller klassiker och spännande nyheter.

Skandinavisk design i världsklass - se utbudet av Stelton här

Med en målsättning om att bli alla konsumenters förstaval, när det gäller bra design, är Stelton en av de ledande inom skandinavisk design till hemmet. Med all rätt! Stelton har mer än 50 års erfarenhet av design samt produktion och säljs i mer än 50 länder.

Stelton är ett designmärke som grundades 1960 av Niels Stellan Høm och Carton Madelaire. Namnet Stelton är en kombination av Stellan och Carton. Stelton började med att sälja träningsskor och möbler, men utan bra resultat. Senare hörde de talas om fabriken "Dansk Rustfritt" i Danmark, som producerade serveringsdelar i rostfritt stål, vilket var toppmodernt på 60-talet. Stelton såg möjligheterna och inledde därför ett samarbetet med fabriken. De började med en såsskål i rostfritt stål, som snabbt blev en succé i både det egna landet och utomlands. Stelton blev bland annat synonymt med dansk design i USA, där varorna såldes i exklusiva designbutiker. 

Peter Holmblad blev år 1963 anställd som exportchef och i slutet av 70-talet tillträdde han som administrerande direktör för Stelton. Peter hade stora visioner och det utarbetades nya kataloger, förpackningar och grafisk linje. Detta blåste nytt liv i Stelton som designbrand. Det enda sättet Stelton kunde överleva på var, enligt Peter, att utveckla en helt ny produktlinje, som skulle skilja ut sig markant på marknaden. Peter var bonusson till den danske designern Arne Jacobsen och de kom snabbt överens om ett samarbete, som blev till en helt ny design-era för Stelton!

Arne Jacobsen har designat den, nog mest kända Stelton-serien, Cylinda-Line, som efter tre års intensiv utveckling äntligen lanserades 1967. Serien består av serviser i rostfritt stål och är känd för sitt karaktäristiska, cylinderformade utseende. Idag är Cylinda-Line en symbol för klassisk, tidlös stil. 

Sedan 70-talet har Stelton utvidgat sitt samarbete med internationella designers och arkitekter, så produktsortimentet utvecklas löpande. År 1977 revolutionerade Stelton igen, när designern Erik Magnussen lanserades den nog mest kända och erkända termosen i Danmark, som kallas Stelton-kannan men som egentligen heter EM77.

Stelton står för skandinavisk design, innovation, kvalitet och estetik. Här har man inte lämnat något åt slumpen och därför är Steltons vision att vara det mest innovativa, trendsättande designmärket, som världens bästa designers vill arbeta för.