Ascaso

En espressomaskine från Ascaso är ett handgjort designobjekt, som inte bara är otroligt vacker utan även lever upp till förväntningarna. Se det stora utbudet av Ascasos espressomaskiner, kvarnar och tillbehör här.

Totalt 110 produkter

Spanska Ascaso har sedan 1962 producerat professionella, halvautomatiska espressomaskiner, espressokvarnar och reservdelar till espressomaskiner. Erfarenheten är därmed odiskutabel! Ascaso vet hur man gör espressomaskiner som fungerar och samtidigt har en snygg samt stilren design, i material av högsta kvalitet.

En Ascaso espressomaskin ska ses som ett självständigt konstverk, som självklart framställs för hand. Målet är att göra espressomaskiner som pryder rummet och låter färgerna skapa ett ögonblick av nyfikenhet. Se bara den eleganta och retro-läckra Ascaso Dream. Dream är en designikon och symbolen för Ascasos förmågor inom design och utveckling.

Hos Ascaso kompromissar man inte på något sätt med teknik och prestanda. Maskinerna från Ascaso har ofattbar prestanda, som är den professionella baristan värdig.

Ascasos historia

År 1952 och tio år framåt var Jesús Ascaso anställd på Gaggias spanska avdelning och under den perioden dök fler och flera espressomaskins-producenter upp på marknaden. J. Ascaso såg möjligheter med det stigande intresset och upptäckte att det uppstod ett behov för reservdelar och service av maskinerna.

År 1962 tog han steget och startade sitt egna företag och produktion. En säljare blev anställd för att introducera världen för Ascasos sortiment och på knappt 30 år bestod Ascasos sortiment av fler än 8 000 varunummer.

År 1997 kom José Luis Ascaso på idén att designa och utveckla Ascasos egna espressomaskiner och sju år senare var Ascaso representerade i mer än 50 länder världen över, med över 23 000 varunummer inom reservdelar samt fyra espressomaskin-serier och en kvarn. Under åren har Ascaso utvecklat och utvidgat sortimentet flera gånger och 2019 beslutade man sig för att sälja reservdels-avdelningen, för att uteslutande kunna fokusera på att utveckla, designa och producera professionella halvautomatiska espressomaskiner, till både privatkunder, caféer, restauranter m.m.

 • 1962: Ascaso grundas
 • 1990: Man slår igenom på den internationella marknaden, med ett sortiment på 8 000 varunummer
 • 1996: Företaget utvidgar till 3000m2 och ett sortiment på 15 000 varunummer
 • 1997: Produktionen och utvecklingen av espressomaskiner påbörjas
 • 2001: Ascaso får ISO 9001-certifikat
 • 2004: Representerade i mer än 50 länder. Över 23 000 varunummer inom reservdelar, 4 espressomaskin-serier samt 1 kvarn
 • 2007: Över 50 000 varunummer inom reservdelar
 • 2011: Över 80 000 varunummer inom reservdelar, 6 espressomaskin-serier samt 3 kvarnar. En ny fabrik öppnas i Gavà.
 • 2012: Bar & Barista-modellerne introduceras på den professionella marknaden
 • 2014: ISO 9001-certifikatet förnyas och Ascaso är representerade i mer än 80 olika länder
 • 2017:  Ascaso är representerade i mer än 90 olika länder och Big Dream introduceras: den första maskinen i världen som är utförd i rent rostfritt stål. Dream PID och Steel PID introduceras.
 • 2018: Barista T lanseras: en professionell maskin med PID kontroll. Big Dream vinner “The Best Product Award SCA” i Amsterdam.
 • 2019: Ascaso säljer sin reservdels-avdelning, för att fokusera på espressomaskiner

Idag är Ascaso representerade i mer än 95 olika länder, med fortsatt växt. Fabriken i Barcelona är på mer än 4 000 m2 och har fler än 50 anställda. Allt designas, produceras och tillverkas för hand i Barcelona.

Rigtig Kaffe är officiella återförsäljare av Ascasos fantastiska espressomaskinerespressokvarnar och tillbehör