Alessi

Alessi är ett av Italiens ledande designmärken, som är kända för sina unika och otroligt funktionella produkter till kök och hem. De föredragna materialen är rostfritt stål och samarbetet med externa designers garanterar förnyelse och allsidighet. Här hittar du hela vårt sortiment av Alessis tidlösa produkter!

Sveriges största utbud av Alessi!

Alessi är italiensk design när den är som bäst! Företaget grundades 1921 av Giovanni Alessi och började som en liten verkstad, som fokuserade på att producera serviser av mässing, nickel och silver. Idag drivs företaget av tredje generationen från Alessi-familjen och det skapas fortfarande unika designklassiker, som är kända och älskade världen över.

Italiensk kvalitet till hemmet

Alessi har alltid stått för produkter av hög kvalitet och genom åren har Alessi utvecklats till en av de ledande fabriker inom italiensk design. Målet är att skapa avancerad och funktionell design i massproduktion, utan att kompromissa med kvalitén. Designen är en förening av konst, industri och marknadens behov.

Alessis sortiment består av en lång rad klassiker, både nya och gamla. Den klassiska vattenkokaren, citruspressen samt de många fat och skålar med den härliga Alessi-mannen på.

Hos Rigtig Kaffe älskar vi Alessis fantastiska sortiment, som passar perfekt till kaffevärlden. Vi säljer ett stort utbud av bl.a. kaffepressar, mokabryggare, vattenkokare och tekannor, samt roliga kökssaker, krus och liknande.

Historien om Alessi

År 1921 startade Giovanni Alessis produktion av hushållsartiklar i koppar, nickel och mässing, som snabbt blev kända för den perfekta finishen och det fina hantverket. 11 år senare anslöt sig sonen Carlo Alessi till företaget, mannen bakom den största delen av Alessis designs från mitten av 30-talet fram till 1945, som t.ex. Bombé te- och kaffeserien, som är en äkta klassiker i Italien.

Under 50-talet byttes de mjukare metallerna ut mot rostfritt stål, vilket dessutom introducerade massproduktionen av Alessis produkter. Under denna period fokuserades det på att designa professionell utrustning till hotell, restauranter och barer. År 1955 började Alessi samarbeta med externa designers, som gav nya möjligheter till att utveckla sortimentet.

År 1970 blev Carlos son, Alberto Alessi, en del av familjeföretaget och han har sedan dess blivit känd inom designvärlden för att vara "Godfather" för italiensk design. Idag är Alberto VD i Alessi och har ända från början spelat en stor roll, i förhållande till Alessis samarbete med externa designers. Fram till 1970 designade Alessis designers allt produkter själva, med efter att Alberto Alessi blev en del av verksamheten inledde man samarbeten med externa designers. Därefter blev Alessis designers satta på att utveckla projekt istället.

Under 70-talet, 80-talet och 90-talet skapades designklassiker från erkända designers från hela världen, härunder Richard Sappers 9090 mokabryggare, Michael Graves 9093 vattenkokare, Aldo Rossis La Conica och La Cupola mokabryggare och Philippe Starcks Juicy Salif citronpress.