Eva Solo

Eva Solo är prisvinnande dansk design, med mer än 100 år på nacken. Här hittar du vårt utbud av Eva Solos vackra, funktionella och tidlösa produkter till dukning, matlagning eller kaffebryggning.

Dansk design till kök & hem - Eva Solo

Eva Solo är ett danskt familjeföretag med mer än 100 år på nacken, som idag styrs av fjärde generationen efter grundaren Kai Rohde Fog.

År 1913 grundades Eva Solo och sedan dess har företaget levererat exklusiv, klassisk heminredning och köksutrustning i en läcker design. En kombination som ger redskap som är ett nöje att se på och använda.

År 1952 slog Eva-märket igenom, tack var en bröd- och påläggsmaskin, som därefter blev en äkta designklassiker (den första av många). Med fler än 200 internationella designpriser har Eva Solo blivit ett prisvinnande och erkänt märke, som säljs över hela världen.

Eva Solo har fyra grundläggande värderingar: passion, integritet, nytänk och säljegenskaper. Det skapar fundamentet och ambitionen i verksamheten. Produkterna ska uttrycka personlighet, ha karaktär och vara nytänkande inom form, funktion och material.

Eva Solo har ett nära samarbete med ledande designers och konsthantverkare. De har bl.a. arbetat med designduon Tools i över 15 år. Ett samarbete som har spelat en avgörande roll för serien och som fortfarande är en stor del av Eva Solo.

På 70-talet designade danske Ole Palsby produkterna till Eva Trio-serien, som än idag skiljer sig ut. Serien utvecklades med filosofin om att utveckla den ultimata gryt- och pannserien. Produkterna var banbrytande, tack vare den professionella kvalitén, kombinationen av koppar, gjutjärn och aluminium samt det markanta formspråket.

Familjeföretaget leds och ägs idag av Jan Engelbrecht, som är den fjärde generationen. Jans mor heter Eva och det är hon som 1950 gav företaget sitt namn. 

Eva Solos sortiment

Hos Rigtig Kaffe hittar du ett stort utbud av Eva Solos och Eva Trios fina produkter. Vi har allt från utrustning till kaffebryggning, som kaffebryggare, vattenkokare, koppar och glas, samt ett brett utbud av serviser och köksutrustning. Se bl.a den exklusiva Nordic Kitchen-serien i vacker nordisk-inspirerad stil, där man arbetar med rå keramik, rostfritt stål och ekträ.