Profitec

Totalt 62 produkter

Profitec är ett tyskt företag som utvecklar och framställer handgjorda, traditionella halvautomatiska espressomaskiner i absolut toppkvalitet. Profitec är tysk design när den är som bäst!

Företaget har funnits sen 1985 och började som importörer av italienska espressomaskiner till hushåll. Tio år senare började Profitec utveckla sina egna maskiner och idag har de ett spännande sortiment med halvautomatiska espressomaskiner och espressokvarnar. Professionell kvalitet till hemmabaristor världen över!

Profitecs filosofi är att man bara kan brygga en perfekt espresso på en manuell (halvautomatisk) espressomaskin. Maskinerna produceras i Milano, medan kvarnarna designas, produceras och monteras ihop i Heidelberg, Tyskland.

Maskinerna är av en helt speciell kaliber, med några av de absolut bästa komponenterna i espressovärlden. I utvalda modeller använder man t.ex. det legendariska E61-grupphuvudet, PID temperatursstyrning, rotations- och vibrationspumpar, dual boilers samt heat exchangers. Se t.ex. toppmodellen Profitec Pro 700, en maskin med de absolut bästa detaljerna.

Hos Rigtig Kaffe hittar du alla Profitecs espressomaskiner samt kvarnar, koppar och tillbehör. Se hela sortimentet nu!