Rosti

Företaget Rosti grundades redan 1914, då Rolf Fahrenholtz och Stig Jørgensen fick idéen att starta ett livslångt samarbete. Rosti är primärt känt för deras funktionella melamin-produkter till köket och särskilt för deras Margrethe-skålar.

Rostis fokus är mest på den nordiska livsstilen, där mys, närvaro och funktionella kökstillbehör har ett högt värde för företaget. Rolf och Stig har använt både järnprodukter och bakelit men bestämde sig till sist för materialet melamin. Det var då Rosti började få framgång.

När Rosti år 1947 ville framställa plastskålar började äventyret med den kända Margrethe-skålen. Margrethe-skålarna lanserades först i tre storlekar i fyra färger. Senare lanserades de fler storlekar och skålarna framställdes med gummiring på undersidan och till sist fick alla skålar ett tillhörande lock.

Rosti har genom åren framställt blåsstöpta flaskor och dunkar, där de framför allt hade en stor produktion av stora plastdunkar till bl.a. olja, rengöringsmedel och kosmetikprodukter. Utöver detta framställdes exportflaskor, läskbackar, dockor till första-hjälpen-kurser, parasollfötter och mycket mer.