Moomin

Under de senaste åren har vi sett stigande efterfrågan på Moomin-produkter. De folkkära trollen har prytt bl.a. koppar och väckt nostalgiska tankar hos oss alla. De kan nu ses på ett stort utbud av produkter. Se vårt sortiment från Adexi, Stelton och RIG-TIG.

År 2020 var det 75 år sedan Tove Janssons första historia om Mumintrollen kom ut, men figurerna har under de senaste åren hittat in i våra kök, bl.a. på koppar i en uppsjö av motiv. Med de nya serierna breder sig de populära mumintrollen ut sig över hela köket.

I vårt sortiment kan du hitta kollektioner som är utvecklade av olika märken, bl.a. Moomin by Adexi, som är en serie elektriska köksredskap pyntade med de välkända mumin-karaktärerna. Denna serie vänder sig primärt till vuxna, med sina exklusiva produkter i bra material. Dessutom kan du hitta to go-muggar, -flaskor och liknande från både Stelton och RIG-TIG.

Under Moomin by Adexi finns 3 olika serier, nämligen New Nordic, Romance och Elegant. Här hittar du både färgade motiv samt mer dämpade och enkla. Underlaget är antingen vit keramik eller vitt stål, som ger ett mycket exklusivt och stilrent uttryck. De matchar perfekt de nostalgiska känslorna som Mumintrollen väcker i oss.

Med anledning av Mumis 75 års jubileum startade Moomin Characters Ltd med samarbetspartners en kampanj vid namn #OURSEA, som ska rena det Baltiska Havet. Just detta hav var Mumin-författaren Tove Janssons favorit, samt en stor inspirationskälla. Sedan Janssons unga dagar vid havet har det Baltiska havet blivit ett av de mest förorenade haven i världen. Kampanjens mål ät att samla in 1.000.000€ , för att rädda det Baltiska Havet. För varje 10€ som doneras kan 40 kg grön-blå alger tas bort från havet. Man kan stötta kampanjen genom att köpa en så kallad kampanjprodukt, som är en rad produkter speciellt designade till ändamålet. Kampanjen kan även stöttas direkt via www.oursea.fi, där du samtidigt kan läsa mer om kampanjen.