Filtrering
Categories
Vis mere... Vis mindre
Price
109 SEK 9599 SEK
Kaffedrycker
Vis mere... Vis mindre
Mjölkdrycker
Vis mere... Vis mindre
App-funktion
Vis mere... Vis mindre
Mjölkbehållare
Vis mere... Vis mindre
Antal koppar per bryggning (Kaffe)
Vis mere... Vis mindre
Antal koppar per bryggning (Mjölk & Kaffe)
Vis mere... Vis mindre
Färg front/ kabinett
Vis mere... Vis mindre
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Gaggia - se hela sortimentet här

Gaggia uppfann tekniken bakom espressomaskinen, år 1938 och sedan dess har de varit stora inom espressovärlden. Om du drömmer om en autentisk italiensk espresso, så är Gaggia helt klart värt att se närmare på.

Vil du vide mere om Gaggia? - Læs mere her.
per sida
per sida

Gaggia

Gaggia uppfann espressomaskinen

I mer än ett halvt århundrade har Gaggia levererat espressomaskiner till både barer och privata. Designen är, som den alltid varit, vacker och tidlös med inspiration från mode, design och kultur.

Den 5 september 1938 tar bartendern Achille Gaggia (född 1895) patent nr. 365.726 på en ångfri kaffebryggare (föregångaren till espressomaskinen, som vi känner igen idag). Till skillnad från sina föregångare använder Gaggia en revolutionerande stämpelmekanism, som tvingar vatten genom kaffesump på högt tryck. Det tar 15 sekunder att producera en espresso. Det betyder att idén till stämpelmekanismen kom till Gaggia efter att han observerat motorn i en amerikansk jeep.

Runt år 1949 börjar Gaggia producerar sin första kaffebryggare till barer: Classic, vars unika stämpelmekanism tar fram creme. Det är ett naturligt lager kaffeoljor, som liknar skum, på ytan av kaffet. Detta gör Gaggias espresso olik alla andra.

Gaggia installerar sina maskiner i kaffebarer runt om i Milano, ledsagad av enorma skyltar i fönstren, där det står: "Caffé crema di caffe naturale" (kaffegrädde från naturligt kaffe). Här startar espresso-febern...

I september 2018 kunde Gaggia fira sitt 80 års-jubileum och är sannerligen van inom espressovärlden. Detta har man bl.a. firat genom att lansera en helt ny utgåva av Gaggia Classic, med uppdaterad design och funktionalitet. En liten del design och en stor del av espressons historia. 

Gaggias espressomaskiner

Idag producerar Gaggia maskiner inom alla tre espressomaskin-kategorier:

Gaggia har fortfarande målet att "erbjuda en unik njutning av autentisk italiensk espresso". De flesta av maskinerna från Gaggia produceras i närheten av Milano, där huvudkontoret ligger.