Gaggia

Gaggia uppfann tekniken bakom espressomaskinen, år 1938 och sedan dess har de varit stora inom espressovärlden. Om du drömmer om en autentisk italiensk espresso, så är Gaggia helt klart värt att se närmare på.

Totalt 110 produkter

Gaggia uppfann espressomaskinen

I mer än ett halvt århundrade har Gaggia levererat espressomaskiner till både barer och privata. Designen är, som den alltid varit, vacker och tidlös med inspiration från mode, design och kultur.

Den 5 september 1938 tar bartendern Achille Gaggia (född 1895) patent nr. 365.726 på en ångfri kaffebryggare (föregångaren till espressomaskinen, som vi känner igen idag). Till skillnad från sina föregångare använder Gaggia en revolutionerande stämpelmekanism, som tvingar vatten genom kaffesump på högt tryck. Det tar 15 sekunder att producera en espresso. Det betyder att idén till stämpelmekanismen kom till Gaggia efter att han observerat motorn i en amerikansk jeep.

Runt år 1949 börjar Gaggia producerar sin första kaffebryggare till barer: Classic, vars unika stämpelmekanism tar fram creme. Det är ett naturligt lager kaffeoljor, som liknar skum, på ytan av kaffet. Detta gör Gaggias espresso olik alla andra.

Gaggia installerar sina maskiner i kaffebarer runt om i Milano, ledsagad av enorma skyltar i fönstren, där det står: "Caffé crema di caffe naturale" (kaffegrädde från naturligt kaffe). Här startar espresso-febern...

I september 2018 kunde Gaggia fira sitt 80 års-jubileum och är sannerligen van inom espressovärlden. Detta har man bl.a. firat genom att lansera en helt ny utgåva av Gaggia Classic, med uppdaterad design och funktionalitet. En liten del design och en stor del av espressons historia. 

Gaggias espressomaskiner

Idag producerar Gaggia maskiner inom alla tre espressomaskin-kategorier:

Gaggia har fortfarande målet att "erbjuda en unik njutning av autentisk italiensk espresso". De flesta av maskinerna från Gaggia produceras i närheten av Milano, där huvudkontoret ligger.