Filtrering
Categories
Vis mere... Vis mindre
Price
8 SEK 405 SEK
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Kusmi Tea - se hela sortimentet här

Kusmi Tea är känt för sina exklusiva och otroligt goda teer, i de vackra karaktäristiska metallburkarna. Hos Rigtig Kaffe hittar du ett stort utbud av Kusmi Te: löste, tepåsar och fina gåvoaskar.

Vil du vide mere om Kusmi Tea? - Læs mere her.
per sida
per sida

Kusmi Tea

Lyx-te från Kusmi - grundat i Ryssland år 1867

Kusmi te grundades av Pavel Michailovitch Kousmichoff. Som 14-åring lämnade han sitt hem och började arbeta som springpojke hos en tehandlare. Tehandlaren kunde se stor potential i Pavel och började därför lära honom konsten att blanda te.

År 1867 gifte sig Pavel och tehandlaren beslutade sig för att ge familjen en liten tebutik, P. M. Kousmichoff, som blev starten på Kusmi. Under de kommande 34 åren öppnade Pavel ytterligare 10 tebutiker, vilket gjorde P. M. Kousmichoff till en av de tre största te-företag i Ryssland.

Efter Pavels död övertog sonen företaget och 1917 ägde familjen 51 butiker i Ryssland och Europa. Samma år flyttade huvudkontoret till Frankrike: Maison Kusmi-Thé i Paris.

År 2004 köpte Orebi-bröderna företaget och kort därefter döptes det om till Kusmi Tea, som är en förkortning av Kousmichoff. Ett namn som skulle vara mer tilltalande för kunderna, men samtidigt skulle visa den ära och respekt som familjen Kousmichoff förtjänar.

Kusmi är ett lyx-märke, som specialiserar sig på en lång rad teer, som bl.a. ryska, svarta, gröna, örtteer och wellnes-teer. Prova t.ex. några av de mest populära varianterna:AnastasiaS:t Petersbourg, Prince Wladimir, Earl Grey

Succén bakom Kusmi ligger i de hundra år gamla recepten, som Pavel M. Kousmichoff skapade i Ryssland och som fortfarande används idag.