Handpresso

Handpresso är en prisvinnande och otroligt praktisk liten handhållen espressomaskin, som är perfekt till dig som vill ha med din espresso. Finns även i Auto-utgåva, som kan användas i bilen.

Prisvinnande resebryggare från Handpresso

Handpresso är en fantastisk liten handhållen resebryggare, som ger dig möjligheten att brygga espresso när du är iväg. Perfekt till dig som inte vill kompromissa med kaffet, oavsett om du är på resande fot, på jakt, fisketur, picknick eller liknande.

Handpresso är en fransk producent av handhållna espressomaskiner, så kallade resebryggare eller resekaffebryggare. Handpresso grundades 2006 i Fontainebleau, Frankrike av danske Henrik Nielsen.

Henrik designade världens första handhållna espressomaskin, Handpresso Wild, år 2005. Idén kom till när han satt på sitt rum på ett exklusivt hotell, utan möjligheten att få en ordentlig kopp kaffe. Den grundläggande tanken och idén var att göra en espressomaskin man kan hålla i handen och därmed ha med på färden. Utöver detta var det viktigt att espressomaskinen skulle vara fullkomligt manuell, det vill säga utan batterier och elektricitet, så den kan användas överallt.

Idag er Handpresson patenterad och säljs i fler än 50 länder världen över, med mer än 400 000 sålda enheter sedan januari 2008. Handpresso Wild bytte namn till Handpresso Hybrid, när man designade om den lite och gjorde det möjligt att använda både malet kaffe och E.S.E pods.

Under åren som gått har det kommit fler varianter till sortimentet. År 2012 lanserade man bl.a. den första utgåvan på Handpresso Auto, som kan anslutas till el i bilen. Idag har Handpresso leverantörsavtal med bl.a. Audi, Tesla, VW och Renault. I december 2017 lanserade man ännu en Handpresso Auto, denna gång Auto Capsule-modellen, som man kan använda kaffekapslar till. 

Handpresso revolutionerade espresso-marknaden och under de första två åren vann den fantastiska kaffebryggaren inte mindre än 7 internationella designpriser, bl.a. IF Product Design Award och Formland Design Award.

Handpresso är inspirerad av och designad utifrån Leonardo da Vincis citat: “Simplicity is the ultimate sophistication”. Handpresso arbetar utifrån en vision om enkelhet, kvalitet och mobilitet, som ska ge användaren en fantastisk espresso-upplevelse.