David Rio

Produkter
Det finns 8 produkter.

Totalt 8 produkter

David Rio chai te - prisvinnande chai te!

Om du tycker om chai te, så känner du garanterat till David Rio. Ett prisvinnande, premium chai-märke med bas i San Fransisco. Detta är ett av de mest populära chai-teerna på marknaden!

Chai är en indisk dryck, även kallad Masala Chai, som direkt översatt betyder mixed spice tea. Chai-te är ett smakrikt svart te, som är kryddat med indiska kryddor som kanel, kardemumma, nejlika, ingefära, anis, peppar m.m.

Chai-teet härstammar från Indien, men har blivit mycket populärt världen över och finns på många kaffebarer och tehus. 

Det finns inte något fast recept eller bryggmetod på chai te, men det är oftast baserat på en tebas bestående av svart te (t.ex. Assam), så kryddorna, creamer m.m. inte tar över tesmaken. Teet får kryddor som t.ex. ingefära, kardemumma, kanel, stjärnanis, fennikel och peppar tillsatt, där kardemumman oftast är den dominerande smaken.

Ett chai te görs oftast på en blandning av vatten och mjölk, som kokas upp. För att få sötma tillför man socker, sirap eller honung och i vissa tillfälle kondenserad mjölk.

David Rios chai teer är inspirerade av det traditionella indiska milk tea och här kombineras österländsk tradition med västerländsk stil, vilket ger amerikanskt premium chai. I årtionden har man bryggt chai te av svart te med äkta kryddor, mjölk samt honung och det är precis det som är grunden för David Rios chai. En produkt där man använt ingredienser i toppkvalitet, så man får en välbalanserad smak! I chai-teerna finns riktiga kryddor, som t.ex. kanel, kardemumma, nejlikor, ingefära och muskat. 

Bryggningen av ett David Rio Chai te är enkel. Häll bara varmt vatten eller mjölk över en av chai-blandningarna och du får en perfekt balanserad chai.

David Rio grundades i maj 1996 och är idag tillgängligt på caféer, restauranter och i specialbutiker över hela USA. Dessutom säljs det i 45 länder över hela världen.

De innovativa, unika och prisvinnande produkterna är skapade av ingredienser som David Rio noga väljer ut. Chai-blandningarna innehåller bl.a. GMO-fri, non dairy-creamer, som ger en fantastiskt krämig konsistens, utan kemikalier och tillsatser. Alla David Rios produkter är dessutom fria från transfettsyror och gluten.