• Rigtig Kaffe
Rigtig Kaffe Colombia No. 4 - 400g

Fra

Rigtig Kaffe Colombia No. 4 - 400g

Leverans: 1-3 vardagar

259,95 SEK

Pris v/ 7 stk: 161,43 SEK / stk

Pris v/ 15 stk: 140,00 SEK / stk

Pris v/ 30 stk: 129,35 SEK / stk

Pris v/ 60 stk: 121,00 SEK / stk

Finansier med Sparxpres eller XpresPay (læs mere)

Rigtig Kaffe Colombia No. 4 är ett 100% tvättat arabica från Colombia. Ett sött och gott kaffe med en härlig fyllnad samt en runt och mjuk smak.

Kaffestyrka

Kaffestyrke: Mørk

Detta är hela kaffebönor

  • Rostat   Colombia No. 4: 23.06.2023
  • Bäst före   Colombia No. 4: 23.06.2025

Produktbeskrivning

Rigtig Kaffe Colombia No. 4 är ett 100% tvättat arabica från Colombia. Ett sött och gott kaffe med en härlig fyllnad samt en runt och mjuk smak.

Kaffet är mörkrostat och har en bra body samt en fin mineral-syrlighet. Du får ett kaffe med en otroligt karaktäristisk, söt doft av mandlar och marsipan, samt smaknoter av ljus choklad och nötter. 

Colombia är världens tredje största kaffeproducent, motsvarande 6-8% av världsandelen. Här odlas och produceras endast tvättad arabica, bl.a. av typerna Typica och Bourbon. 

Det colombianska kaffet odlas i landets bergiga områden, där fuktigheten är hög, så vattning av kaffeplanterna är begränsad eller onödig, vilket ger otroligt bra odlingsförhållanden. Kaffet från Colombia är känt och älskat över hela världen för sin sötma, lätt fruktiga smak med noter av citrus och nötter. 

En påse innehåller 400 g hela bönor.

Rigtig kaffe världskaffe är kaffe i världsklass. Det är en serie som tagit ett år att utveckla och som består av kaffe i toppkvalitet från 9 olika länder i det kaffeodlande bältet, som breder ut sig längs ekvatorn från söder vid Stenbockens vändkrets till norr vid Kräftans vändkrets.

Colombia

Kaffe har odlats i Colombia sedan 1808 och idag exporteras mer än 12,5 miljoner kaffesäckar årligen, varav halvdelen går till USA. Landet är känt för sin otroligt fina kvalitet och, tack vare odlingsförhållanden, har bönerna massor av syrlighet samt har en bra fyllnad.

Land Colombia
Art Arabica
Höjd 1.200 - 2.000 m
Behandling Tvättade
Skördas September till december

Hållbarhet

Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.

Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.

Förpackning

På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.

Serie Rigtig Kaffe Orange serie
Kaffestyrka Mörk
Arabica 100%
Robusta 0%
Kaffetyp Hela kaffebönor
Noter Choklad
Noter Mandlar
Noter Nötter
Ursprung Columbia
Vikt 400g
Rostat Colombia No. 4: 23.06.2023
Bäst före Colombia No. 4: 23.06.2025

1 Anmeldelse

5.0 stjerner
(1 Anmeldelse)
5 ★★★★★ (1)
4 ★★★★☆ (0)
3 ★★★☆☆ (0)
2 ★★☆☆☆ (0)
1 ★☆☆☆☆ (0)
Du kan ikke skrive en anmeldelse, fordi du ikke er logget som kunde