• Rigtig Kaffe
Rigtig Kaffe Kenya No. 5 - 400g

Fra

Rigtig Kaffe Kenya No. 5 - 400g

Leverans: 1-3 vardagar

259,95 SEK

Pris v/ 7 stk: 161,43 SEK / stk

Pris v/ 15 stk: 140,00 SEK / stk

Pris v/ 30 stk: 129,35 SEK / stk

Pris v/ 60 stk: 121,00 SEK / stk

Finansier med Sparxpres eller XpresPay (læs mere)

Rigtig Kaffe Kenya No. 5 är ett 100% tvättat arabica från det östafrikanska landet Kenya. Ett kraftig och otroligt spännande kaffe med en mycket fyllig body. 

Kaffestyrka

Kaffestyrke: Mørk

Detta är hela kaffebönor

  • Rostat   Kenya No. 5: 06.03.2023
  • Bäst före   Kenya No. 5: 06.03.2025

Produktbeskrivning

Rigtig Kaffe Kenya No. 5 är ett 100% tvättat arabica från det östafrikanska landet Kenya. Ett kraftig och otroligt spännande kaffe med en mycket fyllig body. 

Kaffet är mörkrostat och har en fin styrka och kraft samt en långvarig och ihållande eftersmak. Du får ett kaffe med en lätt, frisk och citru syrlighet samt en intensiv smak med noter av frukt och bär, speciellt svarta vinbär. 

Med mjölk får du en mycket delikat kopp kaffe, som fortfarande har lite syrlighet i sig.

Kenyanska arabica odlas ända upp på 2100 meters höjd och har allt det som ett bra kaffe ska ha: en stark smak, god arom och balanserad syrlighet. De höga odlingsförhållanden ger kaffebönor med en fyllig body och en rik, kraftig smak med behaglig syrlighet. Doften har noter av blommor och eftersmaken är vinlik med noter av citrus och bär. 

Allt kaffe från Kenya köps först av CBK (Coffee Board of Kenya), som smakar på kaffet, klassificerar det enligt den Kenyanska kaffe-klassificeringen och säljer det på auktion. Detta gör kvaliteten jämn och trovärdig. 

En påse innehåller 400 g hela bönor. 

Rigtig kaffe världskaffe är kaffe i världsklass. Det är en serie som tagit ett år att utveckla och som består av kaffe i toppkvalitet från 9 olika länder i det kaffeodlande bältet, som breder ut sig längs ekvatorn från söder vid Stenbockens vändkrets till norr vid Kräftans vändkrets.

Kenya

Det kenyanska kaffet är en av världens finaste varianter. Den sura jorden och den rätta mängden solljus samt nederbörd ger goda förutsättningar för odling av kaffe i det kenyanska höglandet.

Land Kenya
Art Arabica
Höjd 1700 - 2100 m
Behandling Tvättade
Skördas November till December

Hållbarhet

Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.

Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.

Förpackning

På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.

Serie Rigtig Kaffe Orange serie
Kaffestyrka Mörk
Arabica 100%
Robusta 0%
Kaffetyp Hela kaffebönor
Noter Frukt
Noter Röda bär
Ursprung Kenya
Vikt 400g
Rostat Kenya No. 5: 06.03.2023
Bäst före Kenya No. 5: 06.03.2025

0 Anmeldelse

0.0 stjerner
(0 Anmeldelse)
5 ★★★★★ (0)
4 ★★★★☆ (0)
3 ★★★☆☆ (0)
2 ★★☆☆☆ (0)
1 ★☆☆☆☆ (0)
Du kan ikke skrive en anmeldelse, fordi du ikke er logget som kunde