Rigtig Kaffe Teodora är en kaffeblandning med en balanceret smak. En hyllning till den stolta napolitanska kaffetraditionen. Kaffet består av 60% tvättad arabica och 40% robusta från Colombia och Brasilien.
Du får en mediumrostad kaffeblandning med en fyllig, balanserad och jämn smak med små inslag av lakrits, som ger en fantastisk doft. Kaffet ligger fint i koppen och har en god och fast crema, som gör den perfekt till en espresso. Teodora är ett kaffe med stor personlighet!
När Rigtig kaffe Teodora blandas med mjölk får du en fyllig och god cappuccino eller latte med en fin gyllene färg. Kaffesmaken tränger igenom och ger karaktär som gör att den fungerar perfekt med mjölk.
Teodora är ett italienskt tjejnamn som betyder guds gåva och denna kaffeblandning har fått namnet som en hyllning till guds gåva i kaffevärlden: den stolta kaffetraditionen i Napoli och kaffets mörka, intensiva aromatiska smak.
Folket i Napoli är kända för deras kärlek till kaffe och även om det inte var de som skapade espresson så har de i dagsläget den bästa cappuccinon. En äkta italiensk kopp kaffe! Enligt det italienska folket är Napoli fortfarande den by som serverar den bästa koppen kaffe i landet, tack vare den gamla stolta traditionen. Tack vare det relativa höga innehållet av robusta i kaffeblandningar från Napoli får man en espresso med karaktär och en stark smak med creme.
Espresson från Napoli är skapad utifrån filosofin om att perfektion uppnås genom att modifiera och vidareutveckla tills man får fram perfekt resultat.
På kaffebarerna i Napoli hittar du äkta baristas som har öga för detaljer. Vid sidan av kvarnen har de oftast en liten sked liggandes så de kan fylla på lite extra kaffe i den traditionella espresso-shotten på 7g, för att kunna få den helt rätta smaken.
Rigtig Kaffes italienske serie består av fem olika kaffeblandningar, som alla är en hyllning till Italien och den italienska kaffehistorien. Varje kaffeblandning symboliserar ett område i Italien och detta områdes traditioner av kaffesmak och kafferostning.
Får även i 1000 g.
Rostning: 3/6
Syra: 3/6
Kropp/krop: 4/6