Filtrering
Brands
Vis mere... Vis mindre
Pris
200 SEK 339 SEK
Testyrka
Vis mere... Vis mindre
Te typ
Vis mere... Vis mindre
Koffeinnivå
Vis mere... Vis mindre
EU Ekologi märke
Vis mere... Vis mindre
Rigtig Kaffe
  • Returrätt 14 dagars ångerrätt
  • Säkerhet 3D Secure - för din säkerhet
  • Rådgivning och service Vi är auktoriserad återförsäljare
  • Butik i Skanderborg, Danmark En värld av kaffe
  • Rigtig Kaffe YouTube Kanal Med guider och produktfilmer
  • Skickas från eget lager

Kusmi Te - Löst te

Det finns 44 produkter.
per sida
per sida

Kusmi Tea - teblandingar i hög kvalitet

I denna kategori hittar du Rigtig Kaffes stora utbud av Kusmi Tea i vackra, färggranna och populära Kusmi-teburkar. Teerna härstammar från Indien, Sri Lanka samt Kina och har otaliga smakvarianter, med unika sammansättningar.

Kusmi teer är indelade i kollektioner, som består av serier av teblandningar med ett gemensamt namn. De ryska teerna har t.ex. ryska namn, som t.ex. Prince Vladimir, Anastasia och St Petersborg.

Den klassiska te-serien består av välkända teblandningar, som t.ex. Earl Grey, Darjeeling, Russian Morning och English Breakfast.

Kusmins serie av aromatiserade teer består av en rad speciella och mycket populära teer, som alla har gemensamt att man tillsatt smak i form av t.ex. frukter, bär, kryddor och liknande. I denna serie hittar du en rad bästsäljande teer, som bl.a. mandel, choklad, jordgubb, jasmin och mint.

Wellness-serien består av teer skapade utifrån hälsa och här har man använt en lång rad örter, bär, frukter m.m. som är sammansatta i en rad spännande smakvarianter. I mitten av 2016 ändrade Kusmi förpackningens design, så den passar in i den klassiska barock-stilen som de andra kollektionerna har.

Bland Kusmis te-serier hittar du också ett par ekologiska teer. Om du har fastnat för det finmalda Matcha-teet, så finns det givetvis en variant från Kusmi. Både den traditionella och den något grövre, till matlagning.

Kusmis historia

Kusmi te grundades av Pavel Michailovitch Kousmichoff. Som 14-åring lämnade han sitt hem och började jobba hos en tehandlare. Tehandlaren såg stor potential i Pavel och började därför att lära honom konsten att blanda te.

År 1867 gifte sig Pavel och tehandlaren beslutade sig för att ge familjen en liten tebutik, P.M Kousmichoff, som blev starten på Kusmi. Under loppet av de kommande 34 åren öppnade Pavel ytterligare 10 tebutiker, vilket gjorde P.M Kousmichoff till en av de tre största teföretagen i Ryssland.

Efter Pavels död tog hans son över företaget och 1917 ägde familjen 51 butiker i Ryssland och Europa. Samma år flyttades huvudkontoret till Frankrike: Maison Kusmi-Thé i Paris. 

År 2004 köpte Orebi-bröderna företaget och kort därefter döptes det om till Kusmi Tea, en förkortning av Kousmichoff. Ett namn som skulle vara mer tilltalande för kunderna och samtidigt ge den ära och respekt som familjen Kousmichoff förtjänar.

Kusmi är ett lyxigt märke, som specialiserar sig på en lång rad teer, som bl.a. ryska, svarta, gröna, örtte och wellness-te. Succén bakom Kusmin ligger i de hundra år gamla recepten, som Pavel M. Kousmichoff skapade på sin tid i Ryssland.

Kusmi Teas äldsta varianter

Flera av teerna är numrerade från 12 till 108 och det betyder att det bl.a. finns några av Kusmi Teas äldsta varianter, som dateras till mellan 1867-1880. Några exempel är Bouquet de Fleur från 1880, Earl Grey Polish Blend, Darjeeling, Karavan och de två ryska varianterna Russian Morning och Russian Evening.

År 1888 lanserades en av Kusmis klassiker: Kusmi Tea Prince Vladimir. Teet är skapat av Kusmi Teas grundare, som en hyllning till prinsen av Kiev, Saint Wladimir, som 900 år tidigare hade fört kristendomen till Ryssland. Prince Vladimir är ett känt och älskat te bland Kusmi-fans.

Ett av de nyare teer i Kusmi Teas sortiment är Kusmi Tea St. Petersburg, som skapades år 2003, i samband med stadens 300 års-jubileum. En hyllning till staden där Kusmi Teas historia började 1867. Andra nyare teer är bl.a. AquaRosa från 2016, samt den populära Wellness-serien, som bl.a. består av Blue Xoted, som lanserades 2017.

Se även vårt stora utbud av Kusmis praktiska tepåsar och Kusmis fina gåvoaskar.