Mjölkkannor och Pitchers

Produkter
Det finns 41 produkter.

Totalt 41 produkter

Pitchers och mjölkkannor till skumning av mjölk

När du ska glänsa som barista och t.ex. göra en t.ex. cappuccino eller latte, så är det viktigt att ha en ordentlig mjölkkanna/pitcher. Då kan du göra fint och tätt mjölkskum. Med en termometer får du rätt temperatur. Hos Rigigt Kaffe har vi utrustningen du behöver!

Så väljer du rätt pitcher

Det kan vara svårt att välja mellan de olika typerna av pitchers som finns på marknaden, eftersom de ofta liknar varandra. Faktum är att det är otroligt stor skillnad på resultatet på mjölkskummet och din latte art, utifrån vilken typ av pitcher man väljer.

Form och material

Den perfekta pitchern är utförd i rostfritt stål och bör ha en lätt kägle-form. Kannan ska vara bred nog till att kunna skapa en virvlande effekt när den steamar, så stora luftbubblor blir till små, för att göra det perfekta och täta mikro-skummet.

Det rostfria stålet gör det möjligt att hålla en konstant temperatur medan du ångar mjölken och kannan värms långsamt upp ihop med mjölken.

Hällpip

Pitchern ska vara utrustad med en lätt spetsad hällpip, för att göra det enklare att styra mjölken när du gör latte art. Formen och djupet på pitchern beror mycket på hur du ska hälla, precis som vissa hällpipar också är bättre till vissa mönster än andra. Här behöver du prova dig fram, för att hitta fram till den typ av hällpip du arbetar bäst med. 

Storlek

Pitchers och mjölkkannor fås i många olika storlekar, där modellerna med en kapacitet på ca 0,35 liter och 0,6 liter är de vanligaste.

  • 0,35 liter: är en liten, fin storlek som passar bra till en liten cappuccino eller latte. Med den kan du ånga ca 180-230ml mjölk
  • 0,6 liter: denna storlek ger dig mer plats att arbeta med, när du ångar mjölken. Denna storlek passar bra till en stor cappuccino eller latte, alternativt två små
  • 1 liter: passar bra till t.ex. caféer och liknande, där man vill kunna ånga tillräckligt med mjölk till 3-4 små/medium cappuccino/latte

Hos Rigtig Kaffe hitta du ett stort utbud av bra mjölkkannor och pitchers, från märken som Motta, Concept Art/Joe FrexBialetto m.fl. Välj mellan flera former, storlekar, designs och färger.