Rea!
Clean Skötselpaket

Från Clean

Clean Rengöringspaket

Leverans: 1-3 vardagar

649,95 SEK

806,40 SEK

Spar 156,45 SEK

Finansier med Sparxpres eller XpresPay (læs mere)

Rengöringspaket till alla halvautomatiska espressomaskiner med 3-vägsventiler. Rengöringspaketet består av 3 olika Clean produkter.

Förpackningens innehåll

 • Se produkt Artikelinfo

  Cafiza Espresso Machine Cleaner Powder är en viktig del av den dagliga skötseln av espressomaskiner. 

  Koncentrerad formel som rengör och avfettar espressomaskinen, brygghuvuden och ventiler. Kan även användas vid rengöring av kaffekannor och termokannor. 

  Cafiza ® rekommenderas till en lång rad traditionella espressomaskiner och har NSF-certifikat. Dessutom är rengöringspulvret 100% organiskt nedbrytbart och godkänt för ekologisk produktion.

  1 x

  Ref: 43-12-esp12-20

  Cafiza Espresso Machine Cleaner Powder är en viktig del av den dagliga skötseln av espressomaskiner.

  Udvid tekst
 • Se produkt Artikelinfo

  Kom ihåg att skydda din espressomaskin genom att avkalka den med jämna mellanrum. På Rigtig Kaffe rekommenderar vi att du avkalkar din espressomaskin var fjärde till var sjätte vecka.

  200 ml avkalkningsvätska blandas med 500 ml rent vatten, direkt i vattenbehållaren. Därefter aktiverar du bryggaren på espressomaskinen i cirka 20-25 sekunder och väntar sedan i 20 minuter, innan du återaktiverar bryggaren i 20-25 sekunder och väntar i 20 minuter. Denna process upprepar du till vattenbehållaren är tom. 

  Kom ihåg att följa blandningsförhållanden på flaskan och kör 1-2 liter rent vatten genom maskinen efter avslutad avkalkning.

  1 x

  Ref: 29-cb750k

  1 anmeldelser

  Kom ihåg att skydda din espressomaskin genom att avkalka den med jämna mellanrum. På Rigtig Kaffe...

  Udvid tekst
 • Se produkt Artikelinfo

  För att skydda mjölkskummaren på din espressomaskin. Oavsett om du har en halvautomatisk, automatisk eller helautomatisk espressomaskin kan du använda Clean cappuccinorengöring.

  Vid automatiska och halvautomatiska espressomaskiner låter du själva ångarmen stå i blöt i 8-10 minuter. När det gäller helautomatiska maskiner kör du väskan igenom mjölkskummaren.

  Kom ihåg att noggrant följa blandningsförhållanden och skölj noggrant genom maskinen med rent vatten.

  Innehåller 500 ml. Räcker till upp till 50 rengöringar.

  1 x

  Ref: 29-cs500

  För att skydda mjölkskummaren på din espressomaskin. Oavsett om du har en halvautomatisk,...

  Udvid tekst

Produktbeskrivning

Rengöringspaket till alla halvautomatiska espressomaskiner med 3-vägsventiler. Rengöringspaketet består av 3 olika Clean produkter.

En produkt för backflush och få bort kaffeoljor, en produkt till ångarmen och en flaska avkalkningsvätska, för hålla din espressomaskin fri från kalk.

Passar bland annat till:

 • Rancilio Silvia
 • Ascaso espressomaskinerna
 • Nuova Simonelli espressomaskinerna

Så används rengöringsprodukterna

När du har en halvautomatisk maskin, finns det 3 processer som du ska igenom för att underhålla den optimalt. 

Backflush

Espressomaskiner med 3-vägsventiler kan backflushas och vi rekommenderar att du backflushar espressomaskinen cirka var 14:e dag. När du backflushar din espressomaskin, rengörs brygghuvudet och 3-vägsventilen från kaffeoljor. För att backflusha espressomaskinen skall du använda ett blindfilter, där du lägger backflushpulvret. Aktivera bryggningen i cirka 3-5 sekunder, varefter du stänger av och rengöringspulvret samt vattnet rinner tillbaka i systemet och rengör. Upprepa 2-3 gånger och håll ett uppehåll på 15-20 minuter mellan varje gång.

Cappuccinorengöring

För att få det optimala resultatet med ångarmen till skumning av mjölken, rekommenderar vi att du rengör den cirka var 14:e dag. Själva rengöringen sker genom att ångarmen sätts i blöt i 8 minutter i en lösning av cappuccinorengöring och vatten.

Avkalkning

Kalk är det största hotet mot espressomaskinerna och därför är det viktigt att avkalka sin espressomaskin löpande. Om du använder vatten direkt från vattenkranen skall espressomaskinen avkalkas var fjärde vecka. Själva avkalkningen sker genom att blanda avkalkningsvätskan med vatten enligt anvisning och köra blandningen igenom espressomaskinen i intervaller på cirka 30 sekunder, med 15-20 minuters mellanrum. Kom ihåg att köra massor av rent vatten igenom maskinen efter avslutad avkalkning.

Funktion Rengöringspaket
Clean
Clean
Clean utvecklar och producerar rengöringsprodukter till halvautomatiska espressomaskiner, som avkalkningsmedel, mjölkrengöring och backflush-pulver. Allt du behöver för att underhålla din maskin!

Se flere produkter fra Clean

0 Anmeldelse

0.0 stjerner
(0 Anmeldelse)
5 ★★★★★ (0)
4 ★★★★☆ (0)
3 ★★★☆☆ (0)
2 ★★☆☆☆ (0)
1 ★☆☆☆☆ (0)
Du kan ikke skrive en anmeldelse, fordi du ikke er logget som kunde