Clean Rengöringspaket

Leverans: 1-3 vardagar

599,95 SEK

-50,00 SEK 649,95 SEK


Rengöringspaket till alla halvautomatiska espressomaskiner med 3-vägsventiler. Rengöringspaketet består av 3 olika Clean produkter. En produkt för backflush och få bort kaffeoljor, en produkt till ångarmen och en flaska avkalkningsvätska, för hålla din espressomaskin fri från kalk.

 

Passar bland annat till:

Rancilio Silvia

Ascaso espressomaskinerna

Nuova Simonelli espressomaskinerna

Så används rengöringsprodukterna

När du har en halvautomatisk maskin, finns det 3 processer som du ska igenom för att underhålla den optimalt. 

 

Backflush

Espressomaskiner med 3-vägsventiler kan backflushas och vi rekommenderar att du backflushar espressomaskinen cirka var 14:e dag. När du backflushar din espressomaskin, rengörs brygghuvudet och 3-vägsventilen från kaffeoljor. 

För att backflusha espressomaskinen skall du använda ett blindfilter, där du lägger backflushpulvret. Aktivera bryggningen i cirka 3-5 sekunder, varefter du stänger av och rengöringspulvret samt vattnet rinner tillbaka i systemet och rengör. Upprepa 2-3 gånger och håll ett uppehåll på 15-20 minuter mellan varje gång.

 

Cappuccinorengöring

För att få det optimala resultatet med ångarmen till skumning av mjölken, rekommenderar vi att du rengör den cirka var 14:e dag. Själva rengöringen sker genom att ångarmen sätts i blöt i 8 minutter i en lösning av cappuccinorengöring och vatten.

 

Avkalkning

Kalk är det största hotet mot espressomaskinerna och därför är det viktigt att avkalka sin espressomaskin löpande. Om du använder vatten direkt från vattenkranen skall espressomaskinen avkalkas var fjärde vecka.

Själva avkalkningen sker genom att blanda avkalkningsvätskan med vatten enligt anvisning och köra blandningen igenom espressomaskinen i intervaller på cirka 30 sekunder, med 15-20 minuters mellanrum. Kom ihåg att köra massor av rent vatten igenom maskinen efter avslutad avkalkning.

  • 1 x Urnex Cafiza Backflush pulver 566g

    Cafiza Espresso Machine Cleaner Powder är en viktig del av den dagliga skötseln av espressomaskiner. Koncentrerad formel som rengör och avfettar espressomaskinen, brygghuvuden och ventiler. Kan även användas vid rengöring av kaffekannor och termokannor.

  • 1 x Clean Avkalkningsvätska 500ml

    Kom ihåg att skydda din espressomaskin genom att avkalka den med jämna mellanrum. På Rigtig Kaffe rekommenderar vi att du avkalkar din espressomaskin var fjärde till var sjätte vecka.

  • 1 x Clean Cappuccinorengöring 500ml

    För att skydda mjölkskummaren på din espressomaskin. Oavsett om du har en halvautomatisk, automatisk eller helautomatisk espressomaskin kan du använda Clean cappuccinorengöring.

Funktion Rengöringspaket

Om Clean

Clean
Visa alla produkter från Clean

0 anmeldelser af Clean Rengöringspaket

Samlet bedømmelse: 0,0 ud af 5 stjener baseret på 0 anmeldelser
Skriv din recension

3 andra produkter i samma kategori:

Relaterade blogginlägg