Recept: Mojito - En förfriskande efterrätt

2015-06-12 : Recept
Recept: Mojito - En förfriskande efterrätt

Sorbet är en god, förfriskande efterrätt som består av sötat vatten med smak av frukt, vin och/eller likör.

En sorbet innehåller alkohol och har ett lägre fryspunkt, som ger en mjuk konsistens på den färdiga sorbet. Till skillnad mot traditionell glass är en sorbet inte baserat på mjölkprodukter och är därför bra om man vill ha ett fettsnålt alternativ.

Hos Rigtig Kaffe älskar vi Mojito och en Mojito sorbet är en helt fantastisk efterrätt i sommarvärmen. Det är otroligt lätt att göra sin egen sorbet och med en glassmaskin med kompressor är nedfrysningen också enkel.

Recept på Mojito Sorbet:

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl myntablad
  • 0,5 dl Mint sirap
  • 0,25 dl rivet limeskal
  • 1 dl färskpressad limesaft
  • 1,5 dl kolsyrat vatten
  • 1 msk rom

Värm vattnet, socker, sirap och myntabladen på medelvärme, tills sockret har lösts upp. Koka blandningen, sänk värmen och vänta i 3-5 minuter för att få ur smaken från myntabladen. Ställ nu blandningen åt sidan och låt den kyla ner innan myntabladen tas bort.

Häll den kalla blandningen i en skål och tillsätt limeskal, limesaft, kolsyrat vatten och rom. Rör ihop blandningen ordentligt och häll massan i glassmaskinen. Låt glassmaskinen köra tills massan fått önskad konsistens.

Dela detta innehåll