Rancilio Silvia Pro X Stål Espressomaskin

Fra

Rancilio Silvia Pro X Stål Espressomaskin

Leverans: 6-10 dagar
Ekstra leveringsgebyr: 1 499,00 SEK

23 959,00 SEK

Finansier med Sparxpres eller XpresPay (læs mere)

Exempel

 • Soft infusion
 • Brygnanometer
 • Digital display med shot timer, temperaturindikator och vattenavläsare
 • Programmerbar start-funktion
 • Energisparande isolerade vattenkokare
 • Professionell tamper
 • Separat vattenuttag

Produktbeskrivning

Rancilio Silvia Pro X är den senaste uppgraderade utgåvan att den legendariska och erkända Silvia Pro X espressomaskin. Rancilio har utvecklat ett maskin med en rad nya funktionella och praktiska egenskaper, som gör din kaffebryggning till en lek.

Som något nytt är Silvia Pro X utrustad med mjuk infusion, bryggnanometer och en ny mjukvara. Silvia Pro X har en otroligt vacker och elegant finish, som är helt unik i denna prisklass. Espressomaskinen har en mycket stor ångkapacitet, vilket gör den perfekt för att brygga espresso och ångkoka mjölk efter varandra.

Denna Silvia Pro har en otroligt fin finish, som är helt enastående i denna prisklass. Espresso-maskinen har en mycket stor ångkapacitet, som gör den perfekt till att brygga espresso och värma mjölk direkt efter. 

Senaste versionen på marknaden, Rancilio Silvia Pro X

Rancilio Silvia Pro X har en rad energibesparande förbättringar, eftersom den är utrustad med en speciell isolering sunt vattenkokarna. Detta reducerar energiförbrukningen markant när maskinen används.

En ny funktion på Silvia Pro X är att den har PID-funktion, som gör att du kan justera temperaturen inne i bägge vattenkokarna. Därmed får du mer kontroll över din kaffebryggning och steaming. Det betyder att du kan justera ditt kaffe- och steamtemperatur individuellt, för att få det perfekta resultatet bara genom att trycka på + eller - på displayen.

Maskinen är också utrustad med något helt nytt för denna modell, nämligen dubbla vattenkokare. Med dessa får du två separata, som bägge är utrustade med PID-funktion. Den ena vattenkokaren är ämnad till att värma upp vattnet till kaffe och den andra till att leverera ånga till steamern.

Rancilio Silvia Pro X har dessutom utrustats med en automatisk avstängnings-mekanism, så den lever upp till EUs senaste direktiv. Det betyder att maskinen stänger av sig efter 30 minuters inaktivitet och i standby-läge drar den mindre än 0,5 Wh. Varje gång du bygger en espresso nollställs timern och det går ytterligare 30 minuter innan maskinen släcks automatiskt. 

I denna senaste modell har knapparna fått ett "ansiktslyft" och maskinen utstrålar exklusivitet, med sin stilrena design.

OBS! Det är viktigt att du använder de rätta rengöringsprodukterna till din espressomaskin.

Medföljande tillbehör

 • 1 kopp filterkorg 8 gram
 • 2 koppar filterkorg 16 gram
 • Mått
 • Professionell tamper i svart trä med flat rostfri stålbotten 58 mm
 • Rengöringsborste
 • Portafilter med dubbelt utlopp
 • Backflush matta
 • Rengöringspiller

Stor kapacitet

Rancilio Silvia Pro X espressomaskin är utrustad med en 300 ml mässings-vattenkokare, som ger massor av kapacitet, så du kan brygga flera koppar espresso samt en steam-vattenkokare på 1 liter, så du snabbt och enkelt kan skumma din mjölk.

3-vägs ventil

Ventilen gör att brygghandtaget kan tas av utan att espresso-maskinen sprutar.

Kraftig ångfunktion

Silvia har en stor ångkapacitet, som gör det till en lek att värma mjölk till cappuccino, latte eller annat. Rancilio Silvia är utrustad med två separata vattenkokare, som endast fylls på vid bryggning och vattentömning.

Koppvärmare

Ovanpå espressomaskinen kan du ställa dina espresso-koppar, så de värms av överskottsvärmen från maskinens vattenkokare. En kall kopp kan förstöra vilket kaffe som helst. Det är också bra att skölja koppen med varmt vatten från maskinen innan du brygger, för att värma upp den.

Enkel eller dubbel espresso

Oavsett om du vill brygga en eller två shots på en gång så har Rancilio Pro X massor av kapacitet till en perfekt espresso-bryggning. Den levereras med filter till en eller två shots.

Utöver detta medföljer en plast-tamper och ett mått.

Ny, uppgraderad version

Denna utgåva heter Rancilio Silvia Pro X. Det är den senaste modellen, där maskinen fått isolerade vattenkokare och energisparande funktion, som håller EUs senaste standarder.

Bygg ut Rancilio Silvia till ESE pods

Om du vill brygga en espresso snabbt och enkelt med ESE pods, där det malda kaffet är samlat i en liten kudde som minskar spillet, så kan Rancilio Silvia byggas ut med ett pods kit.

Ta hand om din Rancilio Silvia Pro X

När du väljer Rancilio Silvia Pro X som din espressomaskin ska du vara uppmärksam på att  alltid köra igenom lite vatten genom steam-armen efter att du skummat mjölk. På det sättet fyller du på vattenkokaren och förlänger levnadstiden på espressomaskinen.

Skydda mot kalk

Det är viktig att du skyddar Rancilio Silvia Pro X mot kalk. Därför rekommenderar vi att du alltid använder en vattenfilter-kanna, som filtrerar vattnet när du häller det i maskinen.

Om du ta vatten direkt från vattenkranen så är det viktigt att du avkalkar Rancilio Silvia Pro X var fjärde vecka. Vi rekommenderar Clean avkalkningsvätska.

Bruksanvisning finns på följande språk: 

engelska, italienska, franska, tyska, spanska, portugisiska och danska (du kan ladda ner den under manualer på vår hemsida. Gå till botten av framsidan)

Vattentank 2,2 L
Diameter filterkorg 58 mm.
Förmalet kaffe Ja
E.S.E Pods Kräver kit som köpes till separat
PID-funktion Ja
Värmare Dual Boiler
3-vägs ventil Ja
Tamper medföljer Ja
Måttsked Ja
Enkel filterkorg Ja
Dubbel filterkorg Ja
Autoavstängning Ja
Maskinkategori Semiautomatisk
Mjölksystem Ja - steamer
Max. Glas- & Kopphöjd 8,5 cm
Koppvärmare Overskudsvarme
Vattentank / sensor (tom vattentank) 2L / Ja
Pumptryck 15
Färg front/ kabinett Borstat stål
Serie Rancilio Silvia Pro X
Material Rostfritt stål
Elanslutning 230 V 50-60 Hz
Effekt 1100 W
Bredde 25 cm
Höjd 42 cm
Dybde 39 cm
Vikt 20 kg

0 anmeldelser af Rancilio Silvia Pro X Stål Espressomaskin

(0 Recensioner)

Välj en rad nedan för att filtrera recensioner.

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Skriva en recension