Kaffeproduktionen i Guatemala började på 1850-talet och idag är kaffe är en viktig del av den Guatemalas ekonomi. Kaffebönor från Guatemala är oftast tvättade och har en medium till fyllig body samt en fyllig smak. Bönorna i denna blandning har toner av nötter och en fin syrlighet.
På den indonesiska ön Sumatra odlas något av de finaste kaffet och kallas Sumatra Mandheling. Denna typ av kaffe är känt för sin mjuka och fylliga body, sin rika, komplexa smak och låga syrlighet. Mandheling kaffe är uppkallat efter Nordsumatras Mandailing-folk.
I den sydöstra delen av Mexico ligger delstaten Chiapas, och här odlas det mexikanska premiumkaffet, som är känt för sin söta, milda och delikata smak med undertoner av choklad.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
Kaffebönor från Chanchamayo anses ge det finaste premium-kaffet från Peru. Kaffet är känt för sin medium body med en mild och mjuk syrlighet. Smaken är delikat med inslag av nötter, choklad och lätta inslag av citrus.
Bönorna i Rigtig Kaffe Chanchamayo odlas vid foten av Andesbergen. Kaffebönor från Chanchamayo-provinsen ger ett mjuk och sött kaffe, som representerar alla de bästa egenskaperna i ett gott Syd- och Centralamerikanskt kaffe. Bland annat den välkända nötsmaken.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
I den sydöstra delen av Mexico ligger delstaten Chiapas, och här odlas det mexikanska premiumkaffet, som är känt för sin söta, milda och delikata smak med undertoner av choklad.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
I den sydöstra delen av Mexico ligger delstaten Chiapas, som anses vara en av de bästa kafferegioner i Mexico. Här odlas det mexikanska premiumkaffet, som är känt för sin söta, milda och delikata smak med inslag av choklad.
Chiapas-regionen är inte enbart kända för sitt fantastiska kaffe. Regionen är en av de viktigaste mexikanska delstaterna när det gäller produktion av kakao. Dessutom odlar man en massa andra viktiga grödor här, som sockerrör, bananer, sojabönor m.m.
Allt kaffe från vårt eget märke "Rigtig Kaffe" är packat i en skyddad atmosfär, som är en blandning av nitrogen och kolsyra. Denna skyddande atmosfär har som ändamål att tränga bort syre, så kaffets goda smak behålls.
Från rostning och 24 månader framåt kan du alltid räkna med att smaken fortfarande är god. Kaffet förstörs inte men mister arom med tiden.
På Rigtig Kaffe vill vi vara en del av en hållbar utveckling, därför är våra kaffepåsar av plast utan metall vilket gör dem återanvändbara till nya plastprodukter. Det går åt mindre material per kaffepåse jämfört med de tidigare påsarna, och de kan sorteras som mjuk plast. Till glädje och nytta för dig, mig och miljön.
Gaggia Accademia Espressomaskin är italiensk när det är som bäst: Det här är Gaggias absoluta toppmodell som ger dig en autentisk baristaupplevelse hemma. Accademia är skräddarsydd för den genuina baristan som älskar att experimentera med kaffebryggning.
Gaggia Accademia är den perfekta espressomaskinen för dig som gillar att skumma din egen mjölk till cappuccino, men samtidigt njuter av att kaffebryggning ibland får gå snabbt. I denna espressomaskin har Gaggia kombinerat en espressomaskin med ångarm med en helautomatisk espressomaskin, där du kan koppla mjölktanken till maskinen och brygga en läcker cappuccino, cortado eller caffe latte med en enkel knapptryckning.
Du kan välja bland hela 14 olika kaffe- och mjölkdrycker - autentisk italiensk kaffeupplevelse när den är som bäst! Accademia kan dessutom brygga en cappuccino XL, melange och varmt vatten för grönt te (80o) och svart te (90o).
Maskinen är otroligt lätt att använda tack vare den nya intuitiva och användarvänliga 5-tums pekskärmen som guidar dig genom varje process - oavsett om du ska brygga kaffe- och mjölkdrycker eller rengöra och underhålla maskinen. Bredvid skärmen hittar du en vridknapp som du också kan styra valet av kaffedryck med.
Du har möjlighet att skapa upp till 4 profiler så att du kan ställa in dryckerna som du föredrar. Du kan till och med döpa om dem som du vill. Espressomaskinen möjliggör förbryggning i 3 nivåer, där kaffet blötläggs kort innan bryggning för att säkerställa att vattnet tränger jämnt in i de malda kaffebönorna för ännu bättre smak.
Gaggia Accademia är utrustad med en kraftfull ångare som ger dig möjlighet att skapa rätt mjölkskum till din kaffedryck. Du aktiverar ångfunktionen genom att trycka på pekskärmen, och tack vare ångarens form kan du använda olika typer av mjölkkannor och alltid skapa krämigt mjölkskum.
Genom att trycka på knappen bredvid en kaffe- eller mjölkdryck öppnar du möjligheten att ställa in kaffestyrkan i 5 olika steg, temperatur i 3 steg, mjölkvolym, kaffemängd samt om du vill brygga en eller två koppar. På så sätt kan du snabbt och enkelt anpassa drycken så att du får precis den kopp du gillar bäst.
Gaggia Accademia är tillverkad med en keramisk kvarn som säkerställer den renaste aromen från kaffebönorna och förhindrar överhettning och bränning. Den keramiska kvarnen säkerställer lång livslängd och bästa resultat varje gång. Du kan dessutom justera aromen på 5 nivåer, och maskinen ger möjlighet till dubbel shot med Coffee Boost för en ännu mer intensiv kopp kaffe.
Maskinen är utrustad med one-touch-mjölksystem för att säkerställa att dina mjölkdrycker blir perfekta varje gång. Den integrerade mjölktanken skummar mjölken och tar bort alla bubblor för att få det perfekta skummet, alltid vid rätt temperatur, med en enda knapptryckning. Dessutom gör den automatiska rengöringscykeln och möjligheten att förvara mjölktanken i kylskåpet espressomaskinen hygienisk och effektiv.
Rigtigkaffe.dk är enda officiella återförsäljaren av Gaggia i Danmark och har egen import av maskinerna direkt från Milano och eget serviceverkstad i Tilst.
Gaggia uppfann tekniken bakom espressomaskinen, år 1938 och sedan dess har de varit stora inom espressovärlden. Om du drömmer om en autentisk italiensk espresso, så är Gaggia helt klart värt att se närmare på.
Gaggia uppfann tekniken bakom espressomaskinen, år 1938 och sedan dess har de varit stora inom espressovärlden. Om du drömmer om en autentisk italiensk espresso, så är Gaggia helt klart värt att se närmare på.