BRITA

BRITA är en av de ledande inom filtrering av vatten och därmed borttagning av kalk samt orenheter. Det gör BRITAs vattenfilterkanna till ett måste till espressomaskiner som absolut inte tål kalk. Vattenfilterkannorna kan dessutom användas till dricksvatten, för att få en mjukare och bättre smak.

BRITA - Effektiv filtrering av vatten

Tyska BRITA har i mer än 40 år stått för konstant innovation och den högsta kvalitén inom utveckling av vattenfilter-lösningar.

För att uppnå BRITAs höga kvalitetskrav görs det både interna och externa kvalitetskontroller. De oberoende och kända tyska TÜV SÜD kontrollerar regelbundet konsistensen och kvalitén på vattenfilter och patroner. TÜV SÜDs certifikat för livsmedel gällande BRITA vattenfilter och MAXTRA patroner håller tysk och europeisk lag.

Historien om BRITA började redan på 60-talet, då Heinz Hankammer grundade företaget, som uppkallades efter hans dotter. Idén bakom BRITA är enkel: optimering av vatten. Först till bilbatterier och sedan utvidgat till hemmet.

År 1970 designades, utvecklades och patenterades den första vattenfilterkannan i BRITAs namn. Utseende var klassiskt 70-tals orange men framför allt filtrerings-teknologin var innovativt, tack vare det aktiva kolet, som effektivt tog bort kalk och liknande. Resultatet var mjukare och godare vatten.

Sedan 70-talet har BRITA varit ledande inom filtrering av vatten och sortimentet består idag av flera olika kannmodeller, som den klassiska Marella och den nyare Flow med tapp till kylskåpet samt kalkfilter.

Idag ägs BRITA av Heinz Hankammers son Markus, som sedan 1999 stått i spetsen för sin fars företag. BRITA har idag fler är 1800 medarbetare världen över, på nationella och internationella dotterbolag samt filialer, som är fördelade på 66 olika länder. Varorna produceras i Tyskland, Storbritannien, Italien, Schweiz och Kina.