Rigtig Kaffes Italienska Serie - Den röda serien

2020-09-30 : Kaffebönor
Rigtig Kaffes Italienska Serie - Den röda serien

Vår röda italienska serie lanserades 2016. Det är en otroligt populär serie med fem olika kaffeblandningar och vi har skapat den som en hyllning till Italien och den italienska kaffehistorien.

Varje kaffeblandning symboliserar ett område i Italien och dess tradition, när det gäller kaffesmak och kafferostning. Kaffet från södra Italien har t.ex. en kraftig smak medan det från norra Italien är mer syrligt.

 

Bönorna i kaffeblandningarna består av både arabica och robusta och vi har självklart varit noga när vi har valt bönor. I den röda serien kommer bönorna från Colombia, Brasilien, Kenya, Guatemala och Sumatra. 

 

Varje kaffeblandning har fått sin egen “Belladonna” med italienska flicknamn, som ska symbolisera kaffets smak och karaktär. Du får serien i 500 gram och 1000 gram eller mixpaket med alla fem varianter.

 

Här kommer alla fem Belladonnor:   

Adrianna

Adrianna är ett italienskt tjejnamn som betyder mörk och denna kaffeblandning har fått namnet för att den inspireras av den sicilianska traditionen av rostning av kaffebönor och den mörka kaffesmaken. På Sicilien rostas kaffet efter gamla traditioner och man fokuserar på djup och kraftig smak.


Rigtig Kaffe Adrianna är en hyllning till den traditionella mörka och djupa espresso som serveras på Sicilien. Kaffet består av 60% tvättad arabica och 40% robusta från Colombia och Brasilien. Du får en mellanrostad kaffeblandning med en genomträngande smak. Kaffet har en intensiv och långvarig eftersmak med små inslag av choklad, som ger ett gott, krämigt kaffe

 

Det här kaffet är perfekt till en kopp espresso men passar också till en vanlig kopp svart kaffe. Eftersom den har en kraftigt smak så ger den även en god cappuccino, där kaffesmaken kommer fram.

Rostning: 3/6

Syrlighet: 4/6

Body: 3/6

_____________________________________________________

Teodora

Teodora är ett italienskt tjejnamn som betyder guds gåva och denna kaffeblandning har fått namnet som en hyllning till guds gåva i kaffevärlden: den stolta kaffetraditionen i Napoli.

 

Folket i Napoli är kända för deras kärlek till kaffe och en äkta italiensk kopp kaffe. Enligt det italienska folket är Napoli dom som serverar den bästa koppen kaffe i landet, tack vare den gamla stolta traditionen.  På kaffebarerna i Napoli hittar du äkta baristas, som ofta har en liten sked liggandes bredvid kaffekvarnen, så de kan fylla på lite extra kaffe i den traditionella espresso-shoten, för att få helt perfekt smak.

 

Rigtig Kaffe Teodora är en kaffeblandning med en balanserad smak. Den består av 60% tvättad arabica och 40% robusta från Colombia och Brasilien.

 

Du får en mellanrostad kaffeblandning med en fyllig, balanserad och jämn smak med små inslag av lakrits, vilket ger en fantastisk doft. Kaffet ligger fint i koppen och har en god och fast creme, vilket gör den perfekt till en espresso. När du blandar Teodora med mjölk får du en fyllig och god cappuccino eller latte med en fin gyllene färg. Kaffesmaken tränger igenom så den passar perfekt ihop med mjölk. Och tack vare det relativt höga innehållet av robusta så får du espresso med karaktär, stark smak och fin creme.

Rostning: 3/6

Syrlighet: 3/6 

Body: 4/6

_____________________________________________________

Fabiola

Fabiola är ett italienskt tjejnamn som betyder kaffebonde eller kaffeböna och kaffeblandningen är en hyllning till Firenze, som är känt för en kaffetradition och rostning med sötma, vanilj, kanel och andra kryddor. I Firenze får man medium- eller mörkrostat kaffe, som är känt för sin låga syrlighet och djupa smak. Kaffetraditionerna mitt i Italien är lite av en blandning av de södra och norra delarna.

 

Rigtig Kaffe Fabiola är en otroligt fyllig och harmonisk kaffeblandning. Den är en hyllning till den toscanska kaffetraditionen och rostningen. Kaffet består av 75% tvättad arabica och 25% robusta från Colombia, Kenya, Guatemala och Brasilien. 

 

Du får en mörkrostad kaffeblandning med en mycket mjuk och harmonisk smak med noter av choklad och malt. Kaffet har en kraftig smak som ger en god men även kortare eftersmak. Den fylliga smaken ger en spännande krämig espresso. Fabiolas mörka rostning framhäver smaken och det gör den perfekt till både espresso och mjölkdrycker. Med mjölk tonas smaken ner utan att kaffen blir smaklöst och du kommer märka smaken av kola.

Rostning: 6/6

Syrlighet: 2/6

Body: 6/6

_____________________________________________________

Dianora

Dianora är ett italiensk tjejnamn som betyder gudomlig och det här kaffet har fått namn tack vare den otroligt goda smaken. I Milano fokuserar man på kvalitet och finess när det gäller kaffe och man dricker mest arabica-bönor.

 

Rigtig Kaffes Dianora är en hyllning till norra Italien och Milano. Det är ett kvalitets-kaffe med 100% arabica från Guatemala.

 

Du får en mörkrostad kaffeblandning med en god fyllig smak och medium syrlighet och smaken känns längst fram i munnen.  Dionara har en fin smak med noter av mörk chokolad, mandlar och marcipan och en doft som liknar nybakat bröd. Om du använder Dianora till en espresso så får du en med karaktär och en fin creme. Och med mjölk får du en fyllig och krämig cappuccino eller latte som har en gyllenbrun färg och en eftersmak av choklad.

Rostning: 5/6

Syrlighet: 3/6

Body: 4/6

_____________________________________________________

Fiorenza

Fiorenza är ett italiensk tjejnamn som betyder blomstring och kaffen har fått namnet påg rund av smakens friska inslag av blommor. Kaffet är en hyllning till det norditalienska Piemonte, där kaffet är känt för sin fina ljusa rostning, höga syrlighet och inslang av blommor och frukt.

 

I Piemonte får du oftast kaffe bestående av 100% arabica, som ofta kommer från Centralamerika och Colombia. Piemonte är kända för att vara regionen som producerar några av det mest populära italienska vinerna. Samma italienska finess som italienarna använder till vin används också vid rostandet av kaffe i Piemonte. Rosterierna arbetar med stor passion och tålamod, för att hitta den helt rätta blandningen och rostningen, som ger ett harmonisk, friskt kaffe med den karaktäristiska syrligheten. 

 

Rigtig Kaffe Fiorenza är ett spännande och raffinerat kaffe. En hyllning till kaffetraditionen i den norditalienska region Piemonte. Kaffet består av 100% arabica från Columbia, Brasilien och Sumatra.

 

Du får ett kaffe med stor personlighet som upplevs på olika sätt,  beroende på om du dricker kaffet svart eller med mjölk. Med lite socker så får du en espresso med mindre syrlighet och mer fyllig smak. Med mjölk dämpas den syrliga smaken, så du får en cappuccino eller latte. Detta ger en otroligt god mjölkdryck med balanserad sötma och smaknoter av kola. 

Rostning: 1/6

Syrlighet: 6/6

Body: 3/6

 

 

Dela detta innehåll