Profitec Pro 300 Matt Svart

Fra

Profitec Pro 300 Matt Svart

Leverans: 1-3 vardagar
Ekstra leveringsgebyr: 1 499,00 SEK

18 549,00 SEK

Finansier med Sparxpres eller XpresPay (læs mere)

 • Dual boiler - 2 separata isolerade vattenkokare
 • PID-funktion till temperatur-styrning
 • Shot timer
 • Tryckmätare
 • Stängs av automatiskt om vattenståndet är för lågt

Produktbeskrivning

Profitec Pro 300 är en kompakt och läcker dual boiler espresso-maskin. En av de absolut minsta dual boilers på marknaden. Här får du en fantastisk halvautomatisk espressomaskin till hemma-baristan!

Maskinen är utrustad med en vibrationspump samt två separata isolerade vattenkokare, som kan tändas individuellt. Brygg-kokaren (0,4 L) är utförd i koppar och ång-kokaren (0,75 L) i stål. Tack vare de två vattenkokare kan du brygga espresso och steama mjölk samtidigt, så du kan servera cappuccino och latte utan väntetid. 

På grund av brygg-kokarens storlek är maskinens uppvärmningstid endast 5-10 minuter, så du snabbt kan komma igång med att brygga espresso. Tack vare maskinens PID kan du ställa in brygg-kokarens temperatur, vilket ger dig mycket mer kontroll över bryggningen. Under bryggningen fungerar PID-displayen som shot-timer, så kan se precis hur många sekunder det tar att brygga din espresso.

Profitec Pro 300 är en stilren och minialistisk maskin, utförd i rostfritt stål med en helt fantastisk snygg finish, med runda mjuka hörn. Använd toppen av maskinen som koppvärmare och låt dina koppar värmas upp med hjälp av maskinens överskottsvärme. En varm kopp ger ett ännu bättre espresso-resultat.

Här får du en hållbar, tysk kvalitet och design. En investering som ger dig fantastiskt kaffe i många år!

Medföljande tillbehör

 • Single spout filter
 • Double spout filter
 • Filterkorg till enkel shot
 • Filterkorg till dubbel shot
 • Blindfilter
 • Tamper
 • Rengörings-borste

Dual Boiler espressomaskin

En dual boiler espresso-maskin är utrustade med två separata vattenkokare till bryggning av kaffe och steam/varmt vatten. Oftast är brygg-kokarens kapacitet mindre än steam-kokaren, så innehållet bryggs fortare. Det betyder att man alltid brygger med friskt vatten.

Med en dual boiler har man en otroligt stabil temperatur, jämfört med maskiner med en värmeväxlare, eftersom temperaturen på kokarna kan justeras individuellt.

Vibrationspump

I början på 70-talet introducerades vibrationspumpen av Ulka Co. En mycket billigare pump än t.ex. en rotationspump, vilket även gör maskinens pris lägre.

Vibrationspumpen har en tryck på 15 bar, som med hjälp av en ventil reduceras till de rekommenderade 9-10 bar. För att undvika oväsen från pumpen är maskinernas utsida ofta isolerad.

Ring-grupphuvud

Grupphuvudet ligger precis under brygg-vattenkokaren, vars värme håller grupphuvudet varmt, så din espresso får rätt temperatur.

No burn-steamer

Steamern är isolerad, för att undvika att den blir varm för snabbt och att du bränner fingrarna.

Tryckmätare

Den integrerade tryckmätaren till vänster om PID-displayen visar trycket i vattenkokaren.

2,8 liter vattentank

Profitec Pro 300 har en 2,8 liter stor vattentank, som är utrustad med en sensor. Den stänger automatiskt av maskinen om vattenståndet är för lågt. Detta är en säkerhetsåtgärd, för att undvika att vattenkokarna får slut på vatten.

Programmerbar auto-avstängning

Maskinen är utrustad med auto-avstängning, så den stänger av sig automatiskt efter en viss tid. Detta kan programmeras i steg på 30 minuter.

Ta hand om din maskin

Det är viktigt att sköta din maskin ordentligt. Se till att använda rent, kalkfritt vatten. Vi rekommenderar att man använder en vattenfilter-kanna eller ett AquaGusto kalkfilter. Maskinen ska också backflushas ca var 14e dag.

Vattentank 2,8 L
Diameter filterkorg 58 mm.
Förmalet kaffe Ja
E.S.E Pods Nej
PID-funktion Ja
Värmare Dual Boiler
3-vägs ventil Ja
Tamper medföljer Ja
Enkel filterkorg Ja
Dubbel filterkorg Ja
Blindfilter Ja
Maskinkategori Semiautomatisk
Mjölksystem Ja - steamer
Varmvatten funktion Ja
Antal koppar per bryggning (Kaffe) 1 - 2
Koppvärmare Overskudsvarme
Pumptryck 15
Färg front/ kabinett Svart / Svart
Vandtilslutning Nej
Serie Profitec Pro 300
Material Rostfritt stål
Effekt 2200 W
Bredde 25,5 cm
Höjd 38,5 cm
Dybde 41,5 cm
Vikt 18 kg

0 anmeldelser af Profitec Pro 300 Matt Svart

(0 Recensioner)

Välj en rad nedan för att filtrera recensioner.

 • 5
  (0)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Skriva en recension