Arcaffé

Arcaffé är ett specialkafferosteri i Italien som rostar några av marknadens bästa kaffebönor med noggrannhet och hållbarhet. Arcaffé har en lång och stolt tradition av att rosta kaffe av högsta kvalitet, och sedan 1945 har rostningen utförts med noggrant utvalda kaffebönor från uteslutande CSC-certifierade gårdar.

Totalt 9 produkter

Arcaffè grundades i Livorno, nära Florens i Toscana, av Meschini-familjen - kafferostare sedan 1895. Prunella Meschini representerar den femte generationen av familjens arbete, och i en kombination av tradition och innovation strävar Prunella efter att föra den italienska andan till världen: kundnöjdhet, traditioner, expertis och livfullhet.

Innan Prunella var det hennes far Enrico Meschini som ansvarade för urval och rostning av kaffet. Meschinis passion för espresso har tagit honom runt om i världen, där han noggrant har valt ut enskilda bönor direkt från lokala bönder.

Utöver att vara hjärnan bakom Arcaffés stora lyxsortiment är han medlem i den internationella juryn för "The Cup of Excellence", en pionjärmedlem av "Speciality Coffee Association" och grundare av CSC-organisationen och certifieringen.

Arcaffés kaffe rostas separat och blandas sedan för att skapa recept som passar en mängd olika behov. Arcaffés kaffeblandningar är karakteristiska italienska och utvecklade för att tillfredsställa den moderna smaken hos en internationell kundkrets.

Det har alltid funnits en exakt filosofi hos Arcaffé: att söka och främja de bästa kaffebönorna i världen.